Spår massemigrering til Linux i 2008

IBM mener Linux nå er moden som kontorprogram-vare ute i bedriftene.

Spår massemigrering til Linux i 2008

IBM mener Linux nå er moden som kontorprogram-vare ute i bedriftene.

I seks år har analytikere spådd at Linux på skrivebordet vil komme. Men det er først i 2008 at IBM tror dette for fullt vil ta av.

I september i fjor kunngjorde IBM at selskapet skal lansere en pakke med gratis kontorprogramvare som kalles Lotus Symphony. Pakken var da tilgjengelig for Windows- og Linux i en engelskspråklig betaversjon.

    Les også:

Under en konferanse på Lotusphere i Orlando, forteller IBM at selskapet fullt ut vil tilby støtte for Ubuntu Linux med Lotus Notes 8,5, Lotus Symphony og programmet Open Collaboration Client som er basert på åpne standarder, skriver idg.se.

IBM spår 2008 til året som Linux er moden som kontorstøtteprogramve for selskaper.

Ifølge IBM kommer tilbudet som et resultat av ønsker fra kunder. Lotus Notes 8.0.1 har begrenset støtte for Ubuntu men kundene ville likevel ha løsningen.

Markedssjef Antony Satayadas i IBM sier ifølge idg.se at det hele vil begynne med pilot mot mindre bedrifter som ser på Linux. Deretter vil tilbudet gå mot større bedrifter som migrerer fra 500 PC-er og etter det vil tilbudet gå til storbedrifter med 2.000 eller flere.

Til toppen