BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spår massiv utbredelse av NFC-mobiler

Mobiler som ikke får nærfeltkommunikasjon innebygd, kan få det i SIM-kortet.

Mobil med NFC-støtte brukes som billett for å få adgang til offentlig transportsystem i Japan
Mobil med NFC-støtte brukes som billett for å få adgang til offentlig transportsystem i Japan Bilde: NFC Forum
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. nov. 2011 - 08:01

50 prosent av alle smartmobiler vil ha NFC-støtte (Near Field Communication) innen to til tre år. Det mener Taiwan-baserte smartmobilprodusenter som nettstedet Digitimes har snakket med.

NFC er en teknologi som i tillegg til trådløs overføring av data mellom kompatible enheter, kan brukes sammen med terminaler for blant annet betaling og billettkontroll.

Bakgrunnen for dette er delvis at de fleste smartmobilplattformer snart vil ha slik støtte, etter at det virker mer eller mindre klart at Windows Phone og iOS vil få dette på plass i 2012. Android, Symbina, BlackBerry og Bada har allerede slik støtte, i alle fall i de nyeste versjonene.

Den andre faktoren som kan bidra til betydelig økt utbredelse, er at GSM Association har oppnådd bred støtte for en standard for SIM-kort med innebygd støtte for NFC. Dette vil gjøre også mobiler uten innebygd NFC-støtte kan bruke teknologien, dersom de ellers tilfredsstiller kravspesifikasjonen.

Denne løsningen har fått støtte fra 45 ulike mobiloperatører, inkludert Telenor og TeliaSonera.

NFC er ingen ny teknologi. For eksempel etablerte Sony, Nokia og Philips et eget forum for teknologien allerede i mars 2004. Det skal ikke ha vært noen store, teknologiske problemer som har ført til at bruken har latt vente på seg. Problemene har i langt større grad vært knyttet til standardspesifisering, økosystem og kommersiell drift, skriver Digitimes.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.