Spår mer Apple i bedriftsmarkedet

Spår mer Apple i bedriftsmarkedet

Apple er i siget og med Intel-baserte maskiner vil ikke lengre IT-sjefene kunne si nei, spår Gartner.

Analyseselskapet Gartner har lagt frem en rekke spådommer for hvordan IT-markedet og IT-bransjen vil endre seg til neste år.

En av de mer oppsiktsvekkende spådommene er at bruken av Apple i bedriftsmarkedet vil øke.

Apple ble nesten helt kastet ut av IT-sjefene på 90-tallet, med et unntak av folk som jobbet med grafisk design. Siden har Apple levd stort sett i privatmarkedet.

Men de siste årene har Apple gått fra å være en avskrivbar aktør til å bli en stjerne, dog ikke innen databehandling. Med iTunes/iPod har Apple blitt en mektig aktør og etter omlegging til Intel-prosessorer har Apple fått ned prisnivået på sine maskiner til vanlige PCer.

Dette gjør at Gartner spår at bruke av Apple-maskiner i bedrift med 20 prosent i løpet av året. Og Gartner er veldig sikker på dette. Analyseselskapet legger alltid på en sannsynlighet på sine spådommer som varierer fra 0,1 til 0,8. Og Gartner gir sin Apple-spådom 0,8 sannsynlighet - det vil si at de er helt sikre.

Det er dog ikke IT-sjefene som vil foreslå mer Apple - det er press fra den enkelte bruker som gjør at stadig flere IT-sjefer vil gi etter. Og en del brukere vil rett og slett ikke spørre, men bare kjøpe inn og håpe at IT-sjefene ikke vil merke hva som har skjedd, påpeker Gartner.Kej

I motsetning til brukere som driver med grafiske applikasjoner, spår Gartner at Apples vekst i bedriftsmarkedet vil skje med bærbare maskiner.

Til toppen