Spår nederlag for mulig Apple mobil iPod

Teleanalytiker John Strand spår store problemer for Apple hvis de lanserer en mobiltelefon senere i dag.

Spår nederlag for mulig Apple mobil iPod

Teleanalytiker John Strand spår store problemer for Apple hvis de lanserer en mobiltelefon senere i dag.

Ryktene om Apples lansering senere i dag koker, for de påståtte lekkasjene er mange og Apple slår på stortromma: På forsiden av sine nettsider står det nå "De første 30 årene er bare begynnelsen".

Ryktene tilsier to GSM-baserte mobiltelefoner med innebygde iPod-spillere på 4 og 8 GB minne.

Men den danske teleanalytiker John Strand har liten tro på at Apple skal klare å forlenge sin iPod-suksess med en inntreden i mobil-bransjen, skriver danske Mobil.nu.

Strand er ikke kjent for å være beskjeden og forsiktig og lister opp en lang rekke årsaker til hvorfor han mener Apple ikke vil lukkes dersom de senere i dag lanserer en mobil.

- Apple vet ikke en skit om mobilbransjen og det er for mange ubesvarte spørsmål til at det er klart om dette blir en suksess. Apple har ingen relationer til mobiloperatørerne, og de har ingen relationer til mobildistributørerne og mobilbutikkene, påpeker Strand. De har heller ikke kapasitet til å drive brukerstøtte.

Strand påpeker dessuten at det er langt tøffere konkurranse og lavere marginere i mobilbransjen enn på musikkspillere.

- Apples konkurrenter på MP3-fronten har hittil værte en flokk bondeamatører, det er noe helt annet med giganter som Nokia, sier Strand til Mobil.nu.

Til toppen