Spår nedgang for Tandberg

Videokonferansemarkedet er ikke like sterkt som tidligere antatt. Nå spår analytikere nedgang.

Videokonferansemarkedet er ikke like sterkt som tidligere antatt. Nå spår analytikere nedgang.

Analysesjef Morten Sundstø i Alfred Berg tror resten av analytikerkorpset venter for mye av Tandberg. Han mener Tandberg særlig er dårlig posisjonert i det viktige asiatiske markedet.

I den nye analysen av Tandberg setter Morten Sundstø en reduseranbefaling på Tandberg-aksjen med kursmål på 55 kroner per aksje.

Sundstøs anbefaling satte press på Tandberg-aksjen onsdag ettermiddag.

Bakgrunnen for det negative synet er flere, forklarer Sundstø til digis søsterpublikasjon iMarkedet.

- Vi er litt føre var, og tror ikke videokonferansemarkedet er like sterkt som tidligere antatt, sier Sundstø til iMarkedet.

digi.no omtalte tidligere i år SIP-teknologien, som vil tvinge fram rimelige vidoekonferanseløsninger på bredbånd.

Stadig færre bedrifter ønsker seg tradisjonelt videokonferanseutstyr, som sender lyd og bilder over ISDN-linjer. Med SIP-teknologi og bredbånd kan selskapene i dag oppnå nøyaktig den samme funksjonen til en atskillig hyggeligere pris.

De store aktørene i Norge er i dag Avikom som representerer Polycom i Norge og Tandberg. Begge registrerer at brorpartene av kundene i dag bestiller videokonferanseutstyr over bredbånd. Tandberg antar at bredbåndsbasert utstyr vil stå for halvparten av salget i 2005. De billigste enhetene kan til neste år koste 2000 dollar mot 5000 i dag.

    Les også:

I Tandbergs guiding kommer det frem at de tror at tredje kvartal vil følge sesongsvingningene. Det betyr at Tandberg guider på en vekst i tredje kvartal på 8 prosent, forklarer Alfred Berg-analytikeren.

- Dette er langt over hva vi tror, sier Sundstø, og kaller Tandberg det dyreste «hardware-selskapet» i Norden akkurat nå.

Les mer på iMarkedet Tandberg dyrest i Norden.

Til toppen