Spår nedgang for Tandberg

Videokonferansemarkedet er ikke like sterkt som tidligere antatt. Nå spår analytikere nedgang.

Analysesjef Morten Sundstø i Alfred Berg tror resten av analytikerkorpset venter for mye av Tandberg. Han mener Tandberg særlig er dårlig posisjonert i det viktige asiatiske markedet.

I den nye analysen av Tandberg setter Morten Sundstø en reduseranbefaling på Tandberg-aksjen med kursmål på 55 kroner per aksje.

Sundstøs anbefaling satte press på Tandberg-aksjen onsdag ettermiddag.

Bakgrunnen for det negative synet er flere, forklarer Sundstø til digis søsterpublikasjon iMarkedet.

- Vi er litt føre var, og tror ikke videokonferansemarkedet er like sterkt som tidligere antatt, sier Sundstø til iMarkedet.

digi.no omtalte tidligere i år SIP-teknologien, som vil tvinge fram rimelige vidoekonferanseløsninger på bredbånd.

Stadig færre bedrifter ønsker seg tradisjonelt videokonferanseutstyr, som sender lyd og bilder over ISDN-linjer. Med SIP-teknologi og bredbånd kan selskapene i dag oppnå nøyaktig den samme funksjonen til en atskillig hyggeligere pris.

De store aktørene i Norge er i dag Avikom som representerer Polycom i Norge og Tandberg. Begge registrerer at brorpartene av kundene i dag bestiller videokonferanseutstyr over bredbånd. Tandberg antar at bredbåndsbasert utstyr vil stå for halvparten av salget i 2005. De billigste enhetene kan til neste år koste 2000 dollar mot 5000 i dag.

    Les også:

I Tandbergs guiding kommer det frem at de tror at tredje kvartal vil følge sesongsvingningene. Det betyr at Tandberg guider på en vekst i tredje kvartal på 8 prosent, forklarer Alfred Berg-analytikeren.

- Dette er langt over hva vi tror, sier Sundstø, og kaller Tandberg det dyreste «hardware-selskapet» i Norden akkurat nå.

Les mer på iMarkedet Tandberg dyrest i Norden.

Til toppen