ANALYSER

Spår norske konsulenter et godt år

IT-indeksen til IKT Norge spår et løft, særlig for konsulentene.

21. jan. 2004 - 09:08

IKT Norge er ute med en ny måling over temperaturen i den norske IT-bransjen. Ikke overraskende bekrefter indeksen alle andre signaler om vekst. (Se sak i boks på høyre side)

Det store spørsmålet er hvor mye, men det gir ikke IKT-Norge-indeksen noe klart svar på.

Indeksen viser hva 623 ledere forteller om sine investeringsplaner 12 måneder fremover i tid på IKT-siden og angis i poeng, ikke prosent økning eller fall. Det er derfor ikke så enkelt å omsette dette reelle vekst-tall for de enkelte bransjene.

Indeksen viser dog at det spås store forskjeller i veksten - det er konsulentbransjen som spås størst løft. Men totalt faller indeksen fra tredje til fjerde kvartal.

– 3. kvartal var kanskje i for stor grad preget av optimistiske meldinger fra børs og banker, mener prosjektleder i IKT-Norge, Fredrik Syversen. Vi tror at det vi nå ser er et mer korrekt bilde av 2004. Budsjettene er nå lagt og dette gjenspeiles spesielt i 4. kvartalsrapporten. Tallene er derfor svært interessante og vi fester derfor stor lit til at det bildet som nå viser seg vil prege hele 2004.

Indeksen viser videre at programvaresektoren er stabilt høy, mens maskinvare viser en økning på tre prosentpoeng. Det er videre klart at investeringsviljen fortsatt er sterkest i offentlig sektor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.