BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spår nye Hewlett-Packard-problemer

En rekke amerikanske analytikere er redd for at HP-sjef Carly Fiorina skal legge frem dårlige resultater i morgen. Her er hvorfor:

15. feb. 2001 - 12:17

IT-giganten Hewlett-Packard Company sliter fremdeles med omstillingen til ny markedssituasjon. Årtusenskifte, Internett og marginpress presser fremdeles, mens HP-sjef Carly Fiorina forsøker å snu den gamle IT-giganten.

En rekke amerikanske analytikere er nå redd for at omstillingsprosessen ikke er ferdig. Selskapet vil gå på en ny smell når Fiorina legger frem tall fra kvartalet som sluttet 1. januar, tror analytikere Wall Street Journal har snakket med. Dette vil i såfall være andre kvartalet på rad.

Den viktigste årsaken er at skriversalget som står for 40 prosent av omsetningen til HP og 71 prosent av inntektene, falt i fjor. Også et kraftig prisfall påvirker HP tungt.

HP mister også markedsandeler i det profitable server-markedet, viser tall som Dataquest offentliggjortde i går. Selskapets nye Superdome-server har ikke solgt som forventet, mener analytikerne.

På toppen av det hele er HP en stor aktør i salget av PC-er til hjemmebrukerne, og dette salget faller også etterhvert som den amerikanske økonomien kjølner. PC-salget påvirker dessuten salget av HPs billige skrivere, skriver Wall Street Journal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.