RESULTATERFINANS

Spår nye knall-tall for HP

Analytikere spår ny fremgang for HP-sjef Mark Hurd i krigen mot IBM og Dell.

HP har avvikende kvartaler og avsluttet sitt kvartal 31. juli. Senere i dag kommer tallene og det er knyttet stor spenning til dem, for de vil vise hvordan det går i krigen mellom de to største PC- og server-produsentene i verden.

Og amerikanske analytikere er optimister på HPs vegne. De tror ikke at Dell har fått stoppet fallet i salget og flukten av kunder til HP. Og HPs tall styrker seg etterhvert som Mark Hurds opprydding etter Carly Fiorina gir full uttelling.

HP vil legge frem tall som viser en 66 prosent vekst i resultatet, sammenlignet med i fjor, spår snittall fra 22 analytikere Bloomberg har snakket. med.

Salget vil øke med 9,7 prosent fra i fjor. Klarer HP dette er Hurd i ferd med å nå et psykisk viktig mål: HP-sjefen håper å kunne skryte av at han selger for over 100 milliarder dollar i året. Å være størst hevder aktørene er viktig, for størrelse gir storskalafordeler og lave komponentpriser. Og 100 milliarder dollar vil stadfeste at HP er større enn IBM.

Og Hurd har etterhvert bygget opp press for seg selv: Hvert eneste kvartale har han overrasket aksjemarkedet med bedre tall enn ventet.

Analyseselskapet IDC mener at HP økte salget i andre kvartal med 37 prosent, mens Dells salg falt med 4,9 prosent.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.