Spår også et salg av Tele2 Norge

Tele2s salg i Danmark åpner for salg også i Norge, mener John Strand. Det vil ikke styrke Telenor.

Spår også et salg av Tele2 Norge
Bilde:

Tele2 har slitt i Danmark og i dag morges ble det klart at selskapet solgte sin ganske omfattende virksomhet til Telenor.

Dette åpner mulighetene for at Tele2 også vil selge sin norske virksomhet, påpeker den fremtredende danske teleanalytikeren John Strand overfor digi.no.

Han påpeker dog at Tele2 gjør det bedre i Norge enn i Danmark, men at salget i Danmark viser at Tele2 fort gjør store grep.

- Jeg tror det er en 50/50-sjanse for at Tele2 Norge vil bli solgt, spår Strand.

Og et salg vil ikke styrke Telenor, for det er helt klart at Telenor ikke får lov til å kjøpe noe mer av konkurransemyndighetene. Strand klarer bare å peke ut to mulige kjøpere og det understreker situasjonen som er i ferd med å utkrystallisere seg i Norge.

For Strand påpeker at det er TeliaSonera som ville være den naturlige kjøperen av Tele2 Norge. TeliaSonera har giret opp noe voldsomt i Norge de siste årene med kjøpene av Chess og Nextgentel. I tillegg eier selskapet Netcom.

Et kjøp at Tele2 ville skapt et mye tydeligere todelt norsk telemarkedet med to giganter, Telenor og TeliaSonera, og et langt hopp ned til de mindre aktører uten egne nett og kunder. Dette ville nok svekket konkurransen.

Strand trekker dog frem en annen spennende mulighet:

- En fusjon mellom Network Norway og Tele2 Norge ville ikke vært en dårlig ide, påpeker han overfor digi.no og foreslår et ekte fusjon med delt eierskap. Network Norway holder på å bygge et nytt GSM-nett i Norge og har blant annet Orkla i ryggen.

- Vi er en veldig klar nummer 3 i Norge. Så vidt jeg kjenner til foreligger det ikke noen planer om et salg i Norge og min jobb er å sørge for at Tele2 Norge skal vokse og ta markedsandeler, sier Tele2 Norge-sjef Hakon Dyrnes til digi.no.

Les mer om: