Spar penger med kyberansatte

Spar deg lønn og arbeidsgiveravgift. Bedrifts@Torget AS lanserer elektroniske medarbeidere på CD-ROM og Internett i forbindelse med Kontor og Data 96.

Spar deg lønn og arbeidsgiveravgift. Bedrifts@Torget AS lanserer elektroniske medarbeidere på CD-ROM og Internett i forbindelse med Kontor og Data 96.

Spar lønn til ansatte, avgifter til staten, for ikke å snakke om personalproblemer med Bedrifts@Torgets Elektroniske Medarbeidere. På Kontor og Data 96 lanserer bedriften en CD-ROM plate med virtuelle medarbeidere for små bedrifter.

Selskapet er grunnlagt av Mindor Hesthaug og Geir Østengen, begge med flere tiårs erfaring som småbedriftsledere. Hesthaug har erfaring som Art Director i reklamebransjen, Informasjonssjef i Hewlett-Packard Norge og som daglig leder i eget selskap siden 1985. Østengen har erfaring fra reklamebransjen og har i mange år levert kontorutstyr og rekvisita til småbedrifter.

Selskapet bygger på begrepet "Knowledge Management" som har fått utbredelse i store konsern som forsøker å legge inn medarbeideres kunnskaper i databaser. Det er lagt inn følgende "medarbeidere": sjefsekretæren, firmaadvokaten, personalsjefen, økonomisjefen, informasjonssjefen, og reklamesjefen, i henhold til selskapets nettsted. Hver "medarbeider" inneholder utfyllende informasjon, skjemaer, tips, lover, regler, og offentlig informasjon relevant for hver "medarbeiders" fagfelt, i henhold til Østengen.

- Konseptet blir lansert som en 6 måneders abonnementsordning. Vi ønsker å skaffe oss 50 prøveabonnenter på Kontor og Data 96. Fordi vi er på utkikk etter seriøse testere vil vi ta 100 kroner pr. måned i testabonnementspris. Vi har ennå ikke fastsatt den kommersielle abonnementsprisen. Prøveperioden vil vare til 1. februar 97, sier Østengen.

- Tilbudet vårt består av en CD-ROM, et telefonnummer for kunderådgivning og tilgang til et nettverk av konsulenter som advokat, revisor, og regnskapsbyrå. Kunder får utfyllende telefonisk rådgivning av meg selv og kollega Hesthaug, sier Østengen.

- Vi har også lagt ut informasjon på Internett, melder Mindor Hesthaug, Internettansvarlig hos Bedrifts@Torget.

digi:data har tatt en titt på nettstedet til Bedrifts@Torget og pratet med grunnleggerne. Selv om nettstedet bærer preg av å være svært nylansert, er konseptet meget interessant. Tjenesten kan være nyttig for små eller nystartede bedrifter som ikke har råd til å ansette folk i alle funksjoner. Tidligere har denne form for støtte vært å finne i bokform. Det er helt klart at CD-ROM og Internett er ypperlige media for formidling av informasjon til småbedrifter. De store spørsmålstegnene blir prisen på tjenesten og kvaliteten CD-ROMen.

Interesserte kan teste konseptet ved å henvende seg til selskapet på Kontor og Data 96.

Til toppen