FORBRUKERTEKNOLOGI

Spar penger uten å stramme beltet

eFaktura kan frigjøre 6,8 milliarder kroner, mener Nets.

31. aug. 2011 - 09:26

Nets Norge er i gang med en ny kampanje for å få flere bedrifter og enkeltpersoner til å bruke eFaktura. Utgangspunktet er et regnestykke som viser store besparelser ved å kutte ut papirfaktura.

Regnestykket bygger på den kjensgjerningen at eFaktura er gebyrfritt for mottakeren, mens papirfaktura belegges med gebyr fra 20 kroner og oppover til 40 kroner. Norge har 2,2 millioner husstander som mottar til sammen 340 millioner kroner i året. Ved 20 kroner i gebyr per papirfaktura betyr dette at husstandene ville spart 6,8 milliarder kroner ved å bytte ut papirfaktura med eFaktura.

– Legger man til kostnadsbesparelsen til bedriftene på porto og manuelt arbeid som print og utsendelse, er det ikke vanskelig å se at eFaktura gir en betydelig samfunnsbesparelse, sier Tove Havn, salgssjef i Nets.

Hun peker på at det er et sparetiltak som ikke krever at noen strammer beltet.

Salgssjef Tove Havn i Nets oppfordrer flere bedrifter til å tilby eFaktura.
Salgssjef Tove Havn i Nets oppfordrer flere bedrifter til å tilby eFaktura.

– Logg deg inn i nettbanken, finn frem til eFaktura og inngå avtale på så mange regninger som mulig, oppfordrer hun.

Nets mener eFaktura er hendigere enn papir fordi man slipper å taste KID-nummer, og fordi man ikke er avhengig av å tømme postkassen hjemme for å motta en faktura. Man får bedre oversikt og kontroll, og bidrar med en miljøgevinst til fellesskapet. For bedrifter betyr eFaktura mer effektiv fakturahåndtering, reduserte kostnader og bedre kundeservice.

I dag tilbyr rundt 3 500 bedrifter eFaktura, og ordningen har 1,4 millioner brukere. Nets mener flere bedrifter bør satse på ordningen. eFaktura B2B, en ordning for å formidle elektroniske fakturaer mellom bedrifter, ble lansert i 2008.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.