Spår prispress på integrasjon og konsulenter

Det store IT-selskapet CSC tror ikke på noen snarlig vekst for konsulentbransjen.

Det store IT-selskapet CSC tror ikke på noen snarlig vekst for konsulentbransjen.

CSC er kanskje et ukjent selskap for mange, men selskapet er et av de virkelige globale IT-giganten i klassen under IBM, HP og Accenture. I Norden har selskapet 2500 ansatt i Norden, hvorav 400 er ansatte ved selskapets kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim.

Selskapet opplever sterk vekst på outsourcing, men ser ingen stor lysning i Europa for konsulentvirksomhet og IT-integrasjon. Dette stemmer bra med bildet norske EDB Business Partner og ErgoGroup som har nedbemmannet i flere runder i år for å møte dette fallet. Men selskaper som Accenture og Cap Gemini Ernst & Young gir nå svak gass og har begynt å ansette igjen.

Tallene for tredje kvartal viser et omsetningsløft 32 prosent til 3,59 milliarder dollar , noe som blant annet skyldes overtagelsen av amerikanske Dyncorp. Resultatet før skatt endte på 108,1 millioner dollar.

Det er selskapets europeiske vekst som er oppsiktsvekkende. Omsetningen løfter seg 21 prosent fra samme kvartal i fjor. Løftet kommer fra primært store outsourcingsavtaler og selskapets toppledelse forventer at en rekke europeiske avtaler avklares før årsskiftet.

Omsetningen fra selskapets internasjonale outsourcingsvirksomhet har økt de siste 12 månedene. Toppledelsen i CSC opplyste samtidig at utviklingen innen selskapets viktigste enkeltmarked - nemlig outsourcing - fortsatt er meget tilfredstillende.

I Europa forventes det derimot fortsatt økende pris- og konkurransepress innen systemintegrasjon og rådgivning. Og i følge selskapets toppsjef, Van B. Honeycutt, ser vi heller ikke gulvet ennå.

CSC har ikke trengt å kutte og har heller ingen planer om så fremover, forteller Morten Søgård, adm. dir. i CSC Norge til digi.no.

- I Norge driver vi fortsatt med gode marginer og etterspørselen etter outsourcing er fortsatt stor, sier Søgård. Det passer oss godt. Ledende analytikere venter fortsatt økning innenfor denne delen av IT-markedet og CSC er utropt til verdens hurtigst voksende outsourcingsselskap. Stadig flere setter bort drift og forvaltning av IT-systemer for å kunne fokusere på egen kjernevirksomhet, sier Søgård.

Til toppen