Spår slutt på spam i 2006

Bill Gates arbeider med løsninger som skal stoppe spam-flommen. Han tror problemet er løst i 2006.

Bill Gates arbeider med løsninger som skal stoppe spam-flommen. Han tror problemet er løst i 2006.

Microsoft-sjef Bill Gates har i mange år deltatt sammen med verdens toppledere på World Economic Forum i Davos.

Under et møte på årets seanse spådde Gates at spam-problemet "ville være løst" om to år. Mye kommer til å skje i år, spår Gates.

Gates forteller at Microsoft arbeider med løsninger som krever at avsendere må løse en oppgave bare mennesker klarer for å få lov til å sende en epost. Dette skriver Reuters.

Løsningene til Gates er ikke helt nye. Å for eksempel velge ut bildene med blonde mennesker fra en gruppe med åtte bilder klarer ikke en datamaskin. Dette vil stoppe spam-sendere som skal sende ut mange meldinger.

Microsoft-sjefen mener at den beste løsningen er et system der avsender stiller en økonomisk garanti. Når du mottar en epost du vil ha, gjør du ingen ting, men mottar du en epost du ikke vil ha, kan du ta garantien som følger med. Håpet er at alle brukere skal

begynne å kreve epost med garanti-penger.

Under møtet innrømmet Gates at han ikke klarte å forutse hvor populært åpen kildekode skulle bli. "They kicked our butts" - de gav oss et skikkelig spark bak. Gates innrømmet også at han ikke forstod hvor populær Google skulle kunne bli, men lovet å lansere en bedre Internett-søkemotor senere i år.

,

Til toppen