Spår snarlig død for PDA-er

Symbian-sjefen mener at både lommedatamaskiner og digitale kameraer er utdøende produkter.

Symbian-sjefen mener at både lommedatamaskiner og digitale kameraer er utdøende produkter.

I et intervju med BBC News sier sjefen for Symbian, David Levin, at mobiltelefonen allerede i nær framtid vil kunne ta over for det meste av de lommeelektronikkproduktene vi kjenner i dag. Symbian produserer programvare for nettopp mobiltelefoner.

Levin mener at de stadig lavere prisene på ekstra funksjonalitet, for eksempel kamera, i mobiltelefonene vil bety store endringer i markedet for konsumentelektronikk. Men han legger til at det vil ta tid før forbrukerne begynner å bruke all funksjonaliteten i deres stadig smartere telefoner, og muligens enda lenger tid før teleoperatørene finner ut hvordan de skal tjene mye penger på nye tjenester.

- PDA-en er død, sier Levin, og undres hvorfor noen velger en kostbar, klumpete lommedatamaskin når man kan få smarttelefoner som Sony Ericssons P800 for omkring 200 pund.

Levin mener at også dagens rene digitale kameraer vil få samme skjebne så snart mobiltelefonene blir utstyrt med bedre kameraer.

- I løpet av de neste seks til ni månedene vil det selges flere digitale kameraer i mobiltelefoner enn det vil selges separate apparater, sier Levin, som tror dette vil komme som et sjokk for produsentene av de sistnevnte. Ifølge BBC News er allerede 70 til 80 prosent av mobiltelefonene som selges i Asia utstyrt med kamera, og Europa ser ut til å følge etter.

Til toppen