RESULTATERFINANS

Spår vekst for IT-innkjøp

Til tross for tunge økonomiske tider, spår Norsk Gallup at IT-investeringene vil øke utover høsten.

12. aug. 2002 - 12:26

En fersk Interbusiness-undersøkelse fra Norsk Gallup Institutt viser at norske virksomheters bruk av teknologi og fremtidig investeringsvilje i IKT øker svakt. Dette er gode nyheter for IKT-bransjen som ellers sliter med mye dårlige signaler.

Den samme trenden ser man også i USA:


IT-indikatoren har gått opp både for maskin- og programvare, og programvareindeksen er fortsatt mer optimistisk enn hardware. Samme positive utvikling ser vi for totale IT-investeringer neste 12 måneder.

Det er store forskjeller på investeringsviljen i forhold til bransje, og bank/finans/forsikring er en av bransjene som uttrykker stor investeringsvilje.

43 prosent av bedriftene har hatt virus de siste seks månedene, og av disse har halvparten hatt virus siste måned. Situasjonen er stabil fra forrige kvartal, men høy. Det er nok en av forklaringene til at mer enn hver fjerde virksomhet skal investere i sikkerhetsutstyr neste 12 måneder. Blant virksomhetene med over 50 ansatte skal halvparten investere.

Selv om mange skal investere i sikkerhetsutstyr, er det naturlig nok PC som ligger høyest, og halvparten av virksomhetene skal investere neste år. Hver femte virksomhet skal investere i hjemmekontorløsninger.

Over 40 prosent av virksomhetene har bedriftsavtale for de ansatte på mobiltelefon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.