Spår WAP et svært kort liv

Analyseselskapet Gartner Group påpeker flere problemer med WAP og spår teknologien død i 2004.

Under sin kundekonferanse i Florida i forrige uke spådde verdens største IT-analyseselskap Gartner Group WAP-standarden en snarlig død. WAP er en forenklet versjon av HTML som presenterer tekst på mobiltelefoner.

En lang rekke norske og europeiske selskaper har satset tungt på WAP, men Gartner Group karakteriserer WAP som en dårlig, midlertidig løsning laget for GSM-mobiltelefoner, skriver nyhetstjenesten Vnunet. Med mindre du kan tjene inn pengene i løpet av seks måneder, bør du ikke investere i WAP, er analyseselskapets råd. Etter hvert som tredjegenerasjons-mobilnettene kommer i drift, vil Java erstatte WAP som standard å presentere innhold på mobiltelefoner. I Vest-Europa og USA vil WAP være historie allerede i løpet av 2004, mener analytikerselskapet.


Gartner Group begrunner sin dom med at WAP bare gir enkel tekst, ikke kan vise grafikk og at teknologien har sikkerhetsproblemer, skriver Vnunet. Dessuten, mener Gartner Group, trues WAP-standarden med å splittes i to versjoner mellom Nokia og Phone.com.

Til toppen