KORTNYTT

Sparebank 1 kredittvurderer med SAS Institute

SpareBank 1 har valgt SAS Institute AS til kreditvurdering av sine kunder.

14. nov. 2005 - 15:08

SpareBank 1 vil bruke Credit Scoring fra SAS Institute for å erstatte flere systemer som i dag brukes til å kredittvurdere kunder.

Med SAS Credit Scoring får banken er forenkling og forbedring av prosessen rundt vedlikehold og validering av gruppens modeller. Den nye løsningen gjør SpareBank 1 i stand til å gjennomføre analyser og lage modellen i samme miljø som de siden ruller modellen ut i. Dermed reduseres antall ledd man må gjennom og risikoen for feil reduseres. Tidsbruken og kostnaden ved å validere og oppdatere modeller reduseres også.

SpareBank 1 er den tredje norske banken som velger SAS Institute til kredittvurdering, etter BN Bank og Storebrand Bank.

Avtalen går over fem år og omfatter alle bankene i SpareBank 1 Alliansen. Det er en kombinasjon av tekniske krav, i forhold til teknisk målbilde og miljø og et behov for enklere vedlikehold og kostnadsbesparing som ligger bak valget av løsningen.

SAS Credit Scoring tar informasjon om den enkelte kunde og bearbeider den for å gi bankens ansatte et bilde av risikoen knyttet til lånet. Løsningen beregner grad av sannsynlighet for at lånekunden vil tilbakebetale lånet, den gir en vurdering av hvor stor risiko banken løper ved å låne ut penger til vedkommende. Dermed får banken et bedre grunnlag for å vurdere hver enkelt lånesøknad – og kunden en tilsvarende sikkerhet for at man ikke låner mer enn det som er fornuftig. Løsningen gir også bankfunksjonæren indikasjoner om det er andre ting han bør se nærmere på før et eventuelt lån skal innvilges.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.