Sparebanken NOR: - Begrenset innsyn i sikkerhetshull

Informasjonsdirektør Mona Strøm Aarnøy i Sparebanken NOR mener sikkerhetshullet som ble oppdaget i selskapets nettbank tirsdag neppe har forvoldt særlig skade for kundene.

Slik lyder Aarnøys leserbrev:

"Flere medier har de siste dagene omtalt et "hull" som ble oppdaget i Sparebanken NORs nettbank tirsdag. Feilen førte til at inntrengere kunne få tilgang til kontoinformasjon via nettbanken. Grundige analyser som er gjennomført siste døgn viser at omfanget av urettmessig innsyn har vært svært begrenset. Banken har gjennomgått alle kontooppslag i denne perioden. Av disse gjenstår det nå å undersøke oppslag på under 100 konti nærmere. Sannsynligheten for at urettmessig innsyn er begrenset til 17-åringen som oppdaget feilen, og Dagbladets redaksjon er meget stor.

Jeg vil gjerne understreke at feilen aldri har gjort det mulig å utføre betalingstransaksjoner fra andre kunders kontoer. Det har heller ikke fremkommet opplysninger om kontoens eier, og det var ikke mulig å koble kontonummer til person. Nettbanken ble stengt umiddelbart da vi ble gjort kjent med feilen.

Sparebanken NOR har alltid hatt høy fokus på sikkerhet. Det gjennomføres kontinuerlig en rekke tester av nettbanken som ikke har avdekket denne feilen tidligere. Vi beklager sterkt det som har skjedd, og er glad for at dette ble oppdaget. Samtidig er vi glad for at våre undersøkelser har slått fast at omfanget av urettmessig innsyn på våre kunders konti har vært svært lite.

Med vennlig hilsen

Mona Strøm Arnøy

Informasjonsdirektør

Sparebanken NOR "

Til toppen