BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sparebanker sliter med BankID på mobil

Eika-bankene uten signering i snart én uke.

«Vi opplever dessverre problemer med signering av betalinger med BankID på mobil», oppgir nå nettbanker i Eika-alliansen. Skjermdump.
«Vi opplever dessverre problemer med signering av betalinger med BankID på mobil», oppgir nå nettbanker i Eika-alliansen. Skjermdump.
19. okt. 2015 - 13:12

Feilen oppsto onsdag i forrige uke. Siden har kundene i Eika-alliansen med 75 lokalbanker fått feilmelding ved signering med BankID på mobil.

Innlogging i nettbanken har fungert som det skal, men noe har sviktet med signeringer.

Det har først og fremst berørt kundene som ikke har tilgang på kodebrikke. I så fall har de ikke kunnet betale regninger eller signere oppdrag i nettbanken i over fem dager.

digi.no har pratet med en kunde som ikke lenger har kodebrikke. For vedkommende har feilen resultert i at det ikke har vært mulig å betale regninger siden onsdagen.

Ikke feil hos BankID

Feilen ligger ikke hos BankID. Det bekrefter både Eika-bankene og BankID sentralt.

– Det har oppstått en feil ved signering med BankID på mobil for kundene i Eika-bankene. Feilen oppstod i forbindelse med en release sist onsdag, som medførte en ustabil kommunikasjon mot danske SDC, som er Eika-bankenes IT-leverandør.

Dette er sterkt beklagelig, opplyser informasjonsdirektør Sigurd Ulven i Eika-gruppen AS til digi.no.

Når vi ringer ham mandag ettermiddag skal feilen være lokalisert, men i skrivende stund ennå ikke rettet.

Ulven forsikrer at deres underleverandører har «høyeste prioritet» i arbeidet med å utbedre feilen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.