JUSS OG SAMFUNN

Sparekniven kutter "Ditt livs sjanse"

NRK Kringkasting har besluttet å gjøre flere endringer i programmene i NRK1 og NRK2 neste år. Blant annet erstattes "Ditt livs sjanse" av den gamle traveren "Norge Rundt", som flyttes tilbake til fredager.

Digitoday Vaktsjef
13. nov. 2000 - 17:18

Produksjonen av NRK Morgennytt overtas av NRKs underholdningsavdeling, mens Nyhetsblikk i NRK2 reduseres i forhold til å ha økonomi- og utenriksstoff som egne ingredienser, opplyser NRK i en pressmelding.

- Dagens avklaringer er gjort for å avpasse kanalenes sendeskjemaer i forhold til økonomi. Alle endringene som er besluttet i dag er begrunnet i NRKs økonomiske situasjon, sier programdirektør Hans-Tore Bjerkaas i NRK Kringkasting i pressemeldingen.

"Ditt livs sjanse" erstattes av Norge Rundt fordi det er en realitet at fredagene er altfor dyre for NRK i dag.

Morgennytt, som blir produsert av NRKs nyhets- og distriktsdivisjon blir overført til NRKs underholdningsavdeling som skal produsere programmet neste år. En så lang nyhetsflate som Morgennytt representerer blir for kostbar. Samtidig setter dette NRKs nyhetsdivisjon bedre istand til det den er best til; å levere nyheter effektivt for alle kanaler, i stedet for å lage lange programflater.

I NRK2 vil Nyhetsblikk bli redusert, først og fremst i forhold til at NRK ikke beholder økonomi og utenriksstoff som egne områder i sendingen, heter det i NRK-pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.