Sparer 19.999.965 dollar på navneskifte

Forbrukertjenesten Zoom skifter navn til Zoomit. Grunnen er at domenet zoom.com ikke var ledig.

Forbrukertjenesten Zoom skifter navn til Zoomit. Grunnen er at domenet zoom.com ikke var ledig.

Det er to årsaker til at Zoom Network bytter navn, ifølge Fatmir Bratli Nikqi som nå er blitt direktør for Zoomit Norge.

- For det første var det forrige domenenavnet Zoom.com ikke vårt. Dette navnet ville kostet oss 20 millioner amerikanske dollar å beholde. Vårt nye navn, Zoomit.com, fikk vi for 35 dollar. For det andre gir det nye navnet et enda klarere bilde av den tjeneste som tilbys, opplyser Nikqi.

Ledelsen i Zoom hadde en "brainstorm" hvor 300 navn ble foreslått. Deretter plukket de ut en liste på ti navn som kunne være aktuelle. Av disse ti var det bare zoomit som hadde ledige nettadresser, opplyser selskapet i en pressemelding.

Selskapet har nå sikret seg rettighetene til navnet i alle land det planlegges ekspansjon til.

I Norge ble tjenesten lansert i 1998. Nå er det etablert tilsvarende tjenester i Sverige og Danmark. Innen utgangen av året vil Zoomit.com ASA ha lokal tilstedeværelse i alle EU-land, samt Sveits. Selskapet eies av Kistefos Venture Capital, norske institusjonelle investorer, utenlandske fond og ansatte i Zoom.
Gard Jenssen, som er Europa-redaktør for Zoomit, forteller til digi.no at tjenesten relanseres 1. juni.


- Vi har spisset til tjenesten i tillegg til å gjøre den mer brukervennlig. Det er viktig at tjenesten er enkel når den skal konverteres til flere språk, sier han.

Zoomit setter samtidig igang en TV-reklamekampanje, for å teste om denne annonseringsformen slår an. Dersom kampanjen gir god respons i Norge, vil samme kanal benyttes til annonsering i de andre europeiske landene også.

Tjenesten har nå i gjennomsnitt 120.000 unike brukere per måned i Norden. Målet er, ifølge Jenssen, å ha én million unike brukere per måned på europeisk basis innen utgangen av året.

Zoomit.com avholdt nylig en ekstraordinær generalforsamling, hvor det ut fra selskapets målsetting på sikt om å bli børsnotert, ble vedtatt å omdanne selskapet til et allmennaksjeselskap.

Etter to års tjenestetid gikk Reidar Lorentzen ut av styret, og ble erstattet av Per Øivind Elvebakk. Elvebakk har vært med å starte digi.no og Sharepeople.com. I tillegg er han er en av to gründere i Silicon Capital, et London-basert inkubator selskap som du kan lese mer om her.

Til toppen