AVTALER & KONTRAKTER

Sparer universitetene for IT-millioner

Uninett har forhandlet fram en IT-avtale som sparer universiteter og høyskoler for millioner.

Uninett driver nettverk og leverer IT-tjenester til universiteter, høgskoler og forskningsinstitusjoner. Selskapet eies av Kunnskapsdepartementet.

På en tredagers konferanse som starter i Ålesund i dag vil Uninett presentere sine kunder – 300 deltakere i hovedsak fra IT-avdelingene i universitets- og høyskolesektoren – en ny fellesavtale som sparer dem for 40 til 50 millioner kroner årlig.

Fellesavtalen omfatter rutere, svitsjer, PC-er og servere.

I tillegg jobber Uninett med to andre felles innkjøpsavtaler. Disse vil snart være klare og gjelder ADSL og mobiltelefoni.

– Ved å dele kompetanse og samle sektoren om felles løsninger og standarder, reduseres kostnadene vesentlig, sier Lars Skogan, økonomileder i Uninett og ansvarlig for avtalene.

Uninetts GigaCampus satsing har i 2006 fått 26,7 millioner på statsbudsjettet til å sørge for en standardisert opprusting av campusnettene og den lokale IKT-kompetansen ved landets universiteter og høgskoler.

Programmet har syv satsingsområder: Fysisk infrastruktur, trådløse nett, høykapasitetsnett, nye kommunikasjonsformer, sikkerhet i alle ledd, beste praksis, gode verktøy og nettmålinger. I tillegg fokuserer GigaCampus på faglig samarbeid, felles innkjøpsavtaler og støtte til lokale tiltak i universitets- og høyskolesektoren.

På samband og datanett er BaneTele valgt som hovedleverandør. På fasttelefoni TDC Song og på vedlikehold av telesentraler Nexans Distribusjon og Umoe IKT.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.