Spark sjefen og knus vekkerklokka!

Er du der? Lokket inn av tittelen? Da fungerte trickset på deg også. Tittelen er fra en av e-postene i min daglige spam. Avsender i dag var success@abf.se. Jeg vedder en femmer på at ingen vil vedkjenne seg, langt mindre svare på post sendt til, denne adressen.

Er du der? Lokket inn av tittelen? Da fungerte trickset på deg også. Tittelen er fra en av e-postene i min daglige spam. Avsender i dag var success@abf.se. Jeg vedder en femmer på at ingen vil vedkjenne seg, langt mindre svare på post sendt til, denne adressen.

Jeg tror, men er ikke sikker (en eller flere av våre lesere kan sikkert klarere det) at "spam" er et ord som egentlig brukes på en hermetisert kjøttmasse av heller tvilsom kvalitet solgt for noen få cents til sultne og lite kresne, ofte fattige, amerikanere.

Så lenge denne typen hermetikk fysisk befant seg på andre siden av Atlanteren, slapp den mer siviliserte delen av verden å utsettes for denne amerikanske oppfinnelsen. Men vår omfavnelse av en annen amerikansk oppfinnelse, Internett, har gitt som bieffekt at vi nå åpenbart må leve med den virtuelle versjonen av søppelproduktet.

For meg er det komplett uforståelig hva hensikten med å sende ut masse-mailinger av denne typen er. Hvorfor i himmelens navn skulle jeg benytte meg av tilbud som ikke bare oppleves som påtrengende, men faktisk føles som inntrengende i min private elektroniske sfære? Hvilke idioter av noen salgsfolk er det som tror at dette er en måte å oppnå større salg på? Hvilke idioter av noen mottakere er det som eventuelt gir dem grunn til å tro at dette er en effektiv markedstaktikk ved faktisk å kjøpe noe etter å ha blitt spammet?

USA er en fantastisk nasjon med produkter, mennesker og kulturelle særegenheter som vekker både beundring og avsky. Internett bringer mange av de tingene som vi tidligere kunne betrakte og smile litt overbærende av fra utsiden inn i våre egne omgivelser. I tillegg til ovennevnte spam har vi nå fått muligheten til å delta i så mange menneskelige tragedier vi kan svelge gjennom direktesendte rettssaker på Internett. Det har allerede lenge blitt overført kontinuerlige opptak fra rettssaler på TV. Nå bringer nettet denne muligheten ut til hele menneskeheten. Et av de første eksemplene var saken mot Shirley Egan, som drepte sin datter, omtalt i en artikkel i digi.no tidligere i dag.

Jeg syns dette er litt på kanten, - en type underholdning som antakelig bare kunne oppstå i landet som som sensurerer hetere omfavnelser enn kyss, men lar mord passere, som lar ungdommer ordne uenigheter med fars Colt, og som tror at spam kan være menneskeføde.

Men du er kanskje uenig? Skrik ut.

Til toppen