KARRIERE

Sparker sjefer i Software Innovation

Mange ansatte permiteres og syv ledere sies opp.

18. aug. 2009 - 15:23

Software Innovation ble oppkjøpt og fjernet fra børsen i april, men kvartalet som fulgte har ikke svart til de nye eiernes forventninger.

Nye runder med nedbemanninger var den triste beskjeden de ansatte fikk tirsdag denne uken, som følge av et dårligere marked.

- Syv medarbeidere er sagt opp, hovedsaklig ledere. Samtidig har vi valgt å permitere 19 ansatte i seks måneder, så får vi se om perioden blir kortere eller lenger, sier konsernsjef Frode Haugli til digi.no.

Han forteller om en hektisk tid der selskapet har kvittet seg med konsulentavdelingen og virksomheten i Finland, samt nedbetalt alle lån.

- Mye av kvartalet er positivt. Den underliggende driften er ålreit, men i den norske driften har vi lavere omsetning enn forventet. Det mener vi skyldes et svakere marked. Vi har kort og godt hatt litt mindre å gjøre en periode, fortsetter Haugli.

Tror på bedre tider

Selskapets ledelse forventer at den tunge perioden vil vedvare de neste månedene, men håper og tror at markedet snart vil snu.

Det norske investeringsselskapet Borea har siden midten av mars 2009 vært eneste eier, og selskapet ble tatt av børs den 1. april. Den uttalte ambisjonen er å ta skrittet videre og lykkes som renskåret programvarehus både i Norden og internasjonalt.

- Vi er optimistiske med tanke på fremtiden vår som et internasjonalt programvarehus, sier Frode Haugli.

Etter kuttene sitter Software Innovation igjen med 370 ansatte på konsernnivå. Rundt 250 av disse jobber i Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.