Sparket på grunn av surfing, eller...?

En kvinnelig kontorsjef ble sparket på grunn av privat surfing på Internett i arbeidstiden. Selv mener hun oppsigelsen har andre årsaker.

En kvinnelig kontorsjef ble sparket på grunn av privat surfing på Internett i arbeidstiden. Selv mener hun oppsigelsen har andre årsaker.

Lois Franxhi fra Winsford, Cheshire i England, fikk sparken fra konsulentselskapet Focus Management Consultants da sjefen hennes oppdaget at hun hadde utført nærmere 150 søk på Internett for å finne et sted å feriere, skriver BBC News.

Sjefen hennes mener at hun at har gjort dette i arbeidstiden.

Franxhi hevder selv at hun utførte surfingen i lunsjpausene fordelt på fire dager. Totalt skal surfingen ha tatt 111 minutter. Franxhi synes det er utrolig at noen kan bli sparket for så lite. Selv mener hun at den egentlige grunnen til at hun ble sagt opp var at hun var blitt gravid. Hun hevder at sjefen fra tid til annen visste at hun brukte nettet til private gjøremål, men at holdningen hans endret seg da hun fortalte ham at hun ventet barn.

En arbeidsdomstol i Liverpool har gitt arbeidsgiveren medhold i spørsmålet om oppsigelsen var usaklig, som er den første av sitt slag i Storbritannia. Men samtidig ga retten Franxhi medhold i hennes anklager om kontraktsbrudd, og tildelte henne én måneds oppsigelseslønn.

Arbeidsgiverforeningene anbefaler bedrifter å sette opp klare retningslinjer for slik privat surfing for de ansatte. Samtidig mener foreningene at slike arbeidssrettsaker ikke vil skape presedens, slik at senere saker eventuelt kan få et annet utfall.

Til toppen