Sparket sjef nekter å gå

Stig Sjursen hevder han ble usaklig oppsagt fra sjefsjobben i IT-distributøren DNS Norway.

Stig Sjursen hevder han ble usaklig oppsagt fra sjefsjobben i IT-distributøren DNS Norway.

I en overraskende pressemelding fra IT distributøren DNS Norway kommer det frem at selskapet har sparket administrerende direktør Stig Sjursen, og ansatt en erstatter.

Selskapet skriver i pressemeldingen at Sjursen fratrer umiddelbart. De oppgir ingen grunn, men skryter av Sjursens innsats:

“Stig Sjursen has increased all financial parameters of DNS Norway impressively during his three years as our Managing Director. In addition he has positioned our company as one of Norway’s most important Value Added Distributors (VADs). We are very thankful for his achievement and wish him all the best for his future,” says Kurt Schöffer, Chairman and Board Member of DNS Norway."

Selskapet forteller samtidig at de har gitt jobben som ny administrerende direktør til Bjarns Brørs, som kommer fra Scribona.

- Vi er veldig glade for at Bjarne Brørs har sagt ja til å ble med oss på ekspanderingen av vår suksessfulle satsning i Norge, sier Manfred Moullion, direktør i DNSint.com AG, i pressemeldingen.

Stig Sjursen er imidlertid ikke innstilt på å gi seg.

- Jeg anser dette for å være en usaklig oppsigelse, sier Sjursen til digi.no.

Kort etter at DNS Norway sendte ut pressemeldingen om at de har ansatt ny administrerende direktør, sendte Stig Sjursen ut en egen pressemelding der han uttrykker sin overaskelse over pressemeldingen fra DNS.

- Jeg stiller meg forundret over styrets beslutning om å distribuere ut denne pressemeldingen, da jeg har gitt de ettertrykkelig beskjed om at jeg ikke aksepterer oppsigelsen og har heller ikke fått en begrunnelse som kan gi grunnlag for oppsigelse. Derfor har jeg til hensikt å fortsette i stillingen, skriver Stig Sjursen i en pressemelding.

Sjursen forteller til digi.no at han er fast innstilt på å komme tilbake.

- Jeg håper på vegne av aksjonærer, forretningsforbindelser og ansatte at saken får en rask konstruktiv avklaring, sier Sjursen.

digi.no har ikke lykkes å komme i kontakt med styreformann Kurt Schöffer i DNS Norwayfor en kommentar.

Til toppen