Sparte penger og tid på delt kildekode

Friprog-senteret tok sin egen medisin, og fikk en billig delingsbasar ved å kopiere danskenes kildekode.

Sparte penger og tid på delt kildekode

Friprog-senteret tok sin egen medisin, og fikk en billig delingsbasar ved å kopiere danskenes kildekode.

Delingsbazaren.no er Friprog-senterets løsning for å tilrettelegging for deling av programvareløsninger mellom offentlige etater. Løsningen ble lansert på Go Open-konferansen 8. april i år.

- I dag er det cirka 25 prosjekter i plattformen, samt cirka 20 som kommmer i før året er omme, sier Heidi Arnesen Austlid, leder for Friprog-senteret på Open Nordic-konferansen i Skien.

Sammen med IKT-rådgiver Mats Østling i det svenske svaret på Kommunenes Sentralforbund (KS) og Morten K. Hansen fra den danske softwarebørsen argumenterte hun for viktigheten av å dele erfaringer og kode på tvers av offentlige etater.

Delingsbazaren.no er en relativt enkel løsning for å tilrettelegging for slik deling, og den er i seg selv et godt eksempel på hva man kan spare av både tid og penger på å dele kildekode.

- Det viktigste å si om den er at vi brukte omtrent halvannen måned. Vi kopierte den danske utgaven og brukte cirka 30 til 35 tusen kroner, sier Austlid.

I motsetning til mer generelle delingsbasarer som for eksempel SourceForge.net, så er det ikke meningen at delingsbazaren.no skal bli kjempestor. Den begrenser seg til prosjekter som lager programvare for offentlige etater.

- Vårt mål er 50 friprog-prosjekter før slutten av året, og at to av prosjektene gjenbrukes av flere enn 10 andre offentlige etater, sier Austlid.

Her kan du selv se nærmere på delingsbazaren.no og prosjektene som er lagt ut.

    Les også:

Til toppen