SPCS åpen for salgs-diskusjoner

Gründer og største eier i SPCS-gruppen Per Boasson har lurer på hva erkekonkurrenten Visma vil.

Gründer og største eier i SPCS-gruppen Per Boasson har lurer på hva erkekonkurrenten Visma vil.

Det hersker nå stor forvirring rundt de av de største programvarehusene i Norge. For tidligere i dag ble det kjent at Visma har kjøpt 13 prosent av sin erkekonkurrent SPCS-Gruppen. Begge selskaper lager økonomisystemer for små og mellomstore bedrifter.
Les om Vismas oppsiktvekkende aksjekjøp:
Gründer og tidligere administrerende direktør Per Boasson har tidligere forsøkt å få kjøpe Visma, men i dag skjedde plutselig det motsatte: Visma kjøper 13 prosent av hans selskap. Dette gjør Visma til nest største eier etter han selv som eier 23 prosent..


Visma-sjef Øystein Moan sier til digitoday.no at han er åpen for en kjøp av hele selskapet hvis han får tilbudet.

- Jeg har et pragmatisk og industrielt forhold til selskapet jeg startet i 1983, svarer Boasson til digitoday.no på spørsmål om han kunne tenke seg å selge sitt livsverk til hovedkonkurrenten. Men jeg har for tiden ingen planer om å selge.

- Vi er spent på hva Moan tenker, sier Boasson til digitoday.no. Vi har tidligere diskutert en fusjon med Visma, men det ble ikke noe av. Inntil vi hører noe mer fra Moan, jobber vi med å få tilbake lønnsomhet i Norge.

Hvorfor det svenske investeringsselskapet Atle har solgt nå med den for tiden lave SPCS-kursen. Han. vil heller ikke kommentere om han synes det er dumt å selge nå før Norge forhåpentligvis kommer tilbake i pluss.

Til toppen