SPCS-gruppen forventer negativt resultat

Skandinaviske programvarehus har merket lavere etterspørsel i første kvartal. Dette har også rammet SPCS-gruppen som nå varsler svakere resultat enn forventet.

Skandinaviske programvarehus har merket lavere etterspørsel i første kvartal. Dette har også rammet SPCS-gruppen som nå varsler svakere resultat enn forventet.

På grunn av manglende etterspørsel av SPCS- gruppens produkter blir resultatforventningene skrudd ned. I en pressemelding skriver selskapet at resultatet forventes å komme på mellom en og fire millioner kroner i tap for selskapet. Omsetningen i første kvartal 2000 ventes å være 87 millioner kroner, som er syv prosent mer enn det selskapet hadde i samme periode 1999. Da omsatte selskapet for 82 millioner.

Det er salget mot de store selskapene som har sviktet for SPCS-gruppen.

Selskapets konstituerte konsernsjef, Rune Falstad, forteller til digi.no at det er en svikt i hele dette markedet, noe som affekterer alle programvarehusene i Skandinavia. - De store selskapene har vært avventende i hele første kvartal dette året. Noe som har gått ut over salget, sier Falstad til digi.no.

I SPCS-gruppens rapport fra fjerde kvartal 1999 forventet selskapet en organisk vekst i størrelsesorden 20-25 prosent i 2000. Dette går nå selskapet tilbake på, siden utviklingen i første kvartal 2000 ikke ble som forventet. Nå regner selskapet med at veksten i 2000 vil ligge et sted mellom 15-20 prosent.

- SPCS-gruppen er mest fokusert på markedet til små- og mellomstore bedrifter. Det er i de litt større bedriftene salget og etterspørselen i første kvartal 2000 har stagnert noe, forteller Falstad.

Til toppen