SPCS selger programvare over Internett

SPCS-gruppen har startet salget av programvare over Internett. Foreløpig bare med selskapets minste pakke.

SPCS-gruppen har startet salget av programvare over Internett. Foreløpig bare med selskapets minste pakke.

Det norske programvarehuset SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) lar nå sine kunder laste ned selskapets programvare over Internett. Det er imidlertid ikke økonomisystemene selskapet nå selger over nettet, for SPCS fikk tilført en rekke produkter da de fusjonerte med svenske Scandinavian PC Systems.

Et av dem er Vinguiden, selskapets minst omfattende produkt, som bare rommer 3,7 MB - noe som kan lastes ned over et 56 Kb modem på ni minutter, skriver Computer Sweden. Selskapet har derfor ordnet betalingen på en grei måte - de sender deg en giro på 99 kroner - etterpå.

- Vi har lenge tatt opp bestillinger over Internett, sier adm dir Tom Scharning i selskapet. - Det startet vi med for et år siden i Sverige, og fem til ti prosent av omsetningen i Sverige kommer på nå på denne måten. Vi har også latt oppgraderinger ligge tilgjengelig. Det som er nytt er at vi i tillegg har begynt å la kundene laste ned programmene direkte. Vinguiden er et prosjekt for å teste ut priselastisiteten i det svenske massemarkedet, og vi priser det 200 kroner billigere på nett enn det ellers koster.

Han kan ikke svare på når andre produkter vil bli tilgjengelig for nedlastning. - Det avhenger av resultatene av denne testen, sier Scharning til digi.no

Til toppen