Spekulasjoner om flere PC-oppkjøp

Forhandlingene om Packard-Bell kan utløse flere oppkjøp og redusere antall PC-merker.

Spekulasjoner om flere PC-oppkjøp

Storskala-fordeler ser ut til å være mantraet i PC-bransjen, for er du ikke størst har du de siste årene tapt markedsandeler. Salgsforhandlingene Packard-Bell gjennomfører med hvertfall Lenovo, men også kanskje Acer, utsløser nå spekulajoner rundt andre selskap.

I går løftet aksjekursen til Gateway, den store PC-produsenten som tapte mot Dell på 90-tallet. Gateway har siden vært gjennom både opp- og nedturer. Gateway selger primært i USA, men har de siste årene spredd seg internasjonalt, blant annet til enkelte land i Europa.

Kursen løftet seg hele 8 prosent, for selskapet har vært forsøkt kjøpt av nettopp mannen som nå forhandler med Lenovo om å selge Packard Bell.

Hong Kong-investoren John Hui forsøkte å kjøpe Gateway for 450 millioner dollar for et år siden, men fikk et nei på det. Og det er et krysseier-skap mellom de to PC-produsentene. Packard-Bell eier tre prosent av Gateway, noe som nok bidrar til håpet om at Lenovo eller Acer skal snappe opp selskapet.

Spekulasjonene understreker runddansen i PC-bransjen og hvor fort det faktisk kan gå både opp og ned. Det siste året har HP blitt størst igjen, mens vekstkometen Dell mister kunder i et voksende marked. Det er Acer som har overtatt vekstrollen.

Krigen legger et press på de mellomstore leverandørene og i går ble også Fujitsu-Siemens nevnt som mulig oppkjøpskandidat.

Meglerhuset JP Morgen har anslått at Packard-Bell vil bli solgt for rundt 250 millioner dollar.

Les mer om: