FORBRUKERTEKNOLOGI

Spekulasjoner om iPod-mobil fra Apple

Fire varemerkesøknader fra Apple har satt i gang spekulasjoner om at selskapet vil lansere en iPod-mobil på egenhånd.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. jan. 2006 - 10:44

Apples samarbeid med Motorola om den iTunes-kompatible mobilen Rokr har ikke vært noen stor suksess. Interessen for mobilen har vært svak blant forbrukerne, som nok hadde ventet seg mer enn det mobilen har kunnet tilby.

Dette, sammen med fire varemerkesøknader levert inn av Apple tidligere denne måneden, har ført til nye spekulasjoner om at Apple vil prøve seg på egenhånd med en mobiltelefon med iPod-funksjonalitet.

Ifølge Newsfactor.com har søknadene, som er blitt levert inn til USAs patentkontor, tittelen "Mobile Me". De dekker en rekke teknologier innen alt fra telekommunikasjon og satellittnettverk til IT-tjenester og bærbare enheter.

    Les også:

Mulighetene for en satsing fra Apple innen mobilmarkedet, har vekket blandede reaksjoner blant analytikerne.

- De har klart et potensial til å levere en iPod-telefon, basert på deres kunnskaper og iTunes-plattformen, men de vil komme inn på en arena hvor de aldri har spilt tidligere, sier Dave Linsalta, analytiker i IDC, til Newsfactor.com. Han mener at det ligger flere utfordringer foran Apple, inkludert partnerskap med mobiloperatører og salgskanaler for den eventuelle mobilen.

- Apple liker å kontrollere distribusjonen av dets maskinvare, men med en telefon vil de behøve en avtale med trådløse operatører. I tillegg må de lisensiere enheten. Det er et betydelig antall viktige kompetanseområder inne telekommunikasjon som Apple mangler, mener Linsalta.

Analytiker i Yankee Group, Michae Goodman, mener derimot at det bare er et tidsspørsmål før Apple introduserer sin egen mobiltelefon.

- De har helt klart evnen til å gjøre det. Apple har sterk tro på vertikal integrasjon og kontroll av designprosessen. Spørsmålet er hvordan de skal få det til på den trådløse siden, sier Goodman til Newsfactor.com.

Både Goodman og Linsalta anser det som mulig at Apple kan starte opp som en operatør av et virtuelt mobilnettverk, det vil si at de leier tjenester på dette området fra andre, men fungerer som leverandør overfor sine egne kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.