BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spekulasjoner om telefon-PDA fra Apple

Informerte kilder mener Apple er stadig mer opptatt av en kombinert mobiltelefon og PDA. Det behøver ikke innebære en egen "iPhone".

20. aug. 2002 - 12:20
To år gammelt fantasibilde av en «iPhone» (t.v.) ved siden av en Sony Ericsson P800. <i>Illustrasjon:  theapplecollection.com</i>
To år gammelt fantasibilde av en «iPhone» (t.v.) ved siden av en Sony Ericsson P800. Illustrasjon:  theapplecollection.com

Bildet viser et to år gammel fantasibilde av en "iPhone", hentet fra theapplecollection.com, ved siden av en av de første mobiltelefonene med PDA-funksjonalitet som kan være Apples alternativ til å satse på en egen design, P800 fra Sony Ericsson.

New York Times har en lang artikkel med momenter som taler for at Apple kan være i ferd med (endelig) å forberede en egen "iPhone", en kombinert mobiltelefon og hånd-PC. Etter at Apple dumpet sin hånd-PC Newton da Steve Jobs gjeninntok sjefsstolen, har det ved flere anledninger ryktes at noe slikt kunne være i gjære.

Momentene som taler for dette er:

  • Apples påståtte motvilje mot å ordne Palm-synkronisering på Mac OS X.
  • Apples avtale med Pixo, selskapet som laget programvaren til iPod, omfatter et annet, uspesifisert produkt.
  • Egenskaper ved Mac OS X som er mer innrettet mot telefoni og hånd-PC-er enn mot tradisjonelle oppgaver for en PC, blant annet håndskriftgjenkjenning og det at søkeapplikasjonen Sherlock er blitt nettorientert og innstilt på å finne flyforbindelser, kinoforestillinger og liknende.
  • Det koster stadig mindre for en produsent å gjøre en hånd-PC til en mobiltelefon. Delene koster ned mot 50 dollar.

Steve Jobs har stadig, og med styrke, avvist slike rykter. New York Times mener dette står i motsetning til en troverdig opplysning om at han, straks etter at han kom tilbake til Apple, tilbød å kjøpe hele Palm for en milliard dollar.

Det britiske nettmagasinet The Register mener New York Times er helt på jordet, og peker på at markedet for kombinerte mobiltelefoner og hånd-PC-er allerede er i ferd med å erobres av erfarne produsenter av begge. Det trekker fram gjensidig interesse mellom Sony Ericsson og Apple, poengtert blant annet ved at mobilselskapets kommende modell P800 ble demonstrert på MacWorld.

Les også

En P800 har allerede nær sagt alle de egenskapene man venter seg av en allsidig og kombinert mobiltelefon/hånd-PC. Synkronisering mellom P800 og Mac innebærer en løsning som også vil kunne omfatte andre Symbian-baserte smarte telefoner. Antakelig vil det være mer interessant for Apple å gjøre Sony Ericsson, Motorola og Nokia til partnere enn til konkurrenter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.