Spennende mediesenterløsning fra Sverige

Svenske Wellton Way vil i oktober lansere mediesenterprogramvare som ser svært lovende ut.

Svenske Wellton Way vil i oktober lansere mediesenterprogramvare som ser svært lovende ut.

Wellton Way er et svensk selskap som nå lover å komme med en ny generasjon av selskapets multimedisesenterløsning, MMC, i oktober. Tidligere solgte selskapet en komplett løsning med både maskin- og programvare, men den nye utgaven vil selges enten ferdig installert på PC-er fra andre PC-leverandører, eller gjennom forhandlere direkte til sluttbrukere som allerede har PC.

Pakken, som vil bestå av programvare, tv-kort og fjernkontroll, ventes å i underkant av 1900 svenske kroner. OEM-løsningen vil derimot fordyre en ny PC med mindre enn 950 svenske kroner.

Versjonen som skal slippes i oktober, er beregnet for å kjøres oppe Windows XP. Men Wellton Way opplyser at en Linux-versjon også er under utvikling, uten å si noe om når denne kan ventes.

En foreløpig demonstrasjon av hva MMC-løsningen skal tilby, gir løfter om et svært fleksibelt system. I tillegg til vanlig funksjonalitet som avspilling av alle mulige lyd-, bilde og videoformater, tv-opptak, tv-guide og Internett-surf, gir demonstrasjonen løfter om at løsninger for bilde- og videoredigering, hjemkontroll, bestillingtjenester og programmering via mobiltelefonen er tjenster som, om de ikke er på plass allerede ved lanseringen, vil komme gjennom de kvartalsvise oppdateringene selskapet lover å gi ut. Oppdateringene vil automatisk lastes ned av et eget oppdateringssystem.

I tillegg skal brukerne ha gode muligheter til å skreddersy hva som gjøres tilgjengelig gjennom det fjernkontrollstyrte menysystemet, ved å utvide antallet menyer i flere nivåer.

På de følgende sidene er det en rekke bilder som demonstrerer hva brukerne kan vente av Wellton Way MultiMedia Center. Selskapet gjør det klart at ikke alt vil være tilgjengelig fra første stund, men nøyaktig hva dette gjelder, er ikke oppgitt.

Bildene er tilgjengelige på denne siden.

Til toppen