Spennende nyheter i virtuell PC for Mac

Spennende nyheter i virtuell PC for Mac

Kjør Windows-applikasjoner direkte i Mac OS X-miljøet med oppdatert virtualiseringsløsning.

Parallels, som tilbyr virtualiseringsløsninger til flere operativsystemer, lanserte i går en ny versjon av selskapets Desktop for Mac-programvare. Den inneholder flere nyheter, men først og fremst er en funksjonalitet som kalles Coherence oppsiktsvekkende.

Når en bruker velger Coherence-modus, vil Windows-skrivebordet forsvinne, slik at Windows-applikasjoner som Outlook og Internet Explorer ser ut til å kjøre direkte på Mac-skrivebordet og fra applikasjonsdokken i Mac OS X. Men er også mulig å konfigurere mellomløsninger, slik at man for eksempel har tilgang på oppgavelinjen eller Start-menyen fra Windows. Windows-programmer kan startes direkte fra snarveier i Mac OS X, uten at man trenger ikke å gå inn i Windows-miljøet på nytt. En video av hvordan dette fungerer finnes på Youtube.

En annen nyhet i Desktop for Mac er et nytt migreringsverktøy som kalles Transporter. Det skal gjøre det mulig for brukere å flytte alle data på sin PC, inkludert innstillinger, applikasjoner, dokumenter og profiler, direkte til Parallels' virtuelle maskin, uten å måtte reinstallere Windows i den virtuelle maskinen. Dette vil gjøre det enklere for Windows-brukere som ønsker å gå over til Mac, uten helt å forlate sitt velkjente Windows-miljø.

Transporter kan også konvertere virtuelle harddisker for VWware Workstation og Microsoft Virtual PC til sitt eget format.

Andre nyheter er at støtten for USB er blitt oppgradert fra versjon 1.1 til 2.0. Dette vil gi økt hastighet og støtte for nye enheter. Brukerne kan nå benytte den virtuelle CD/DVD-enheten til å brenne plater og spille av kopibeskyttede plater.

Nytt er det også at partisjoner opprettet på harddisken for bruk med Apples Boot Camp-løsning kan kjøres direkte i Parallels virtuelle maskin. Det samme er full støtte for dra-og-slipp av blant annet dokumenter og mapper mellom Windows og OS X. Denne støtten skal kunne konfigureres fritt for å opprettholde ønsket sikkerhetsnivå.

Transporter støtter foreløpig bare Windows 2000, XP og Server 2003.

Nytt er også støtte for Windows Vista som gjestesystem. Fra før støttes offisielt stort sett alle Windows-versjoner fra og med Windows 3.1, i tillegg til en rekke Linux-distribusjoner, FreeBSD, OS/S, Solaris og MS-DOS.

Som vertssystem kreves det en Intel-basert Macintosh-maskin med MacOS X "Tiger" 10.4.6 eller nyere.

Foreslått utsalgspris i USA er omtrent 80 dollar.

Til toppen