BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spennende russisk mobiltastatur

Softava har utviklet et nytt konsept for mobiltelefontastaturer som gjør at alle bokstaver kan skrives inn med bare ett tastetrykk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. aug. 2003 - 15:24

Selskapet Softava har ifølge Mobilforum Norge utviklet og patentert en tastaturløsning for mobiltelefoner - Q12 - som ved hjelp av tolv taster gjør det mulig å skrive alle bokstavene i alfabetet ved hjelp av ett trykk med fingeren. Ved hjelp av en spesiell utforming på tastene er det mulig å trykke på to eller tre taster på én gang. Hvilke bokstaver som skrives, avhenger av hvilke taster som kombineres. Litt spesielt er det også at bokstavene er sortert etter den såkalte QWERTY-metoden, altså slik de er på de fleste tastaturene for PC-er og andre datamaskiner.

    Les også:

En demonstrasjon av tastaturet er tilgjengelig på denne siden. Pek med musen og trykk det bokstaven du ønsker å skrive inn vises på tastaturet.

Q12 ble lansert av Softava allerede i november i fjor, etter en utviklingsfase på to år. Det er foreløpig ikke kjent om noen mobiltelefonprodusent vil ta i bruk det spesielle tastaturet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.