Spent norsk tilskuer til krigen mellom HP og Dell

Purity har norsk enerett til 3Par. Kjell Rune Øyrås tror et oppkjøp vil fremme salget.

Arendal-bedriften Purity sikret seg norsk enerett til 3Par i våres. Salgsansvarlig Kjell Rune Øyrås ser fram til å samarbeide med den pågående budkrigens vinner, uansett om det blir HP eller Dell.
Arendal-bedriften Purity sikret seg norsk enerett til 3Par i våres. Salgsansvarlig Kjell Rune Øyrås ser fram til å samarbeide med den pågående budkrigens vinner, uansett om det blir HP eller Dell. (Bilde: Joachim R. Nielsen)

Purity har norsk enerett til 3Par. Kjell Rune Øyrås tror et oppkjøp vil fremme salget.

Den norske lagringsbedriften Purity ble stiftet sommeren 2008 av to veteraner fra Proact, Lars Olav Habberstad og Kjell Rune Øyrås. Målgruppen er mellomstore og store bedrifter, og fokuset er på løsninger med miljøprofil, lang levetid og avansert teknologi. Purity er distributør for Exagrid, og sikret seg i våres norsk enerett på utstyr fra 3Par, en amerikansk lagringsspesialist som nå er gjenstand for en budkrig mellom HP og Dell.

Kjell Rune Øyrås sier han og de andre i Purity følger spent med på budkrigen, og at de satser på godt samarbeid med det selskapet som til slutt ender opp som eier av 3Par.

– Vi i Purity så raskt hvilket fantastisk produkt 3Par er. Det har derfor vært liten tvil om at de før eller senere ville bli kjøpt opp. Uansett hvem som vinner 3Par har vi stor tro på at teknologien vil bli en meget god suksess for kjøperen.

Øyrås peker på at Dell har hatt framgang med Equallogic, og at en overtakelse av 3Par vil gi dem en mulighet til å tilby datalagring på «enterprise» nivå.

– Det er heller ingen overraskelse at HP ønsker eierskap til egen Enterprise lagring i stedet for å benytte OEM fra andre leverandører.

Oppkjøpet vil være til fordel for Purity: Øyrås regner med at det blir enklere å selge datalagring fra mer kjente merkenavn enn det 3Par har vært hittil.

– Sett fra vårt eget ståsted er det klart at vi gjerne skulle ha beholdt eksklusiviteten på produktet lengre, men vi har ett godt forsprang på våre fremtidige konkurrenter, og ser med positive øyne på mulighetene som et oppkjøp vil føre med seg.

Ifølge Øyrås opererer 3Par med kun én partner i hvert land, og valgte Purity på bakgrunn av kompetanse og gjennomslagskraft i markedet. Purity har investert i et lokalt demosystem og komplett sparelager, og tilbyr opptil 24/7 support med to timers responstid til kundene.

Øyrås beskriver 3Par som verdens raskeste SAN, med enkel drift, skalerbarhet på kontroller og disk, og markedets beste løsning for virtuell tilrettelegging («thin provisioning»).

– 3Par er noe så unikt som et lagringssystem som blir raskere og sikrere ved hver utvidelse. Det gir store fordeler for bedrifter og organisasjoner som sliter med lagringskapasitet, ytelse og drift.

Purity sier de opplever et meget godt salg av 3Par, spesielt mot hostingmiljøer og innen olje. Deres første 3Par-kunde, Ventelo Hosting, har brukt 3Par et års tid. Media Norge bruker 3Par for kunder som Finn.no og Aftenposten.

    Les også:

Til toppen