Spesialbutikk for video og lyd på nettet

AV Media er en spesialbutikk for halvprofesjonelt lyd- og videoredigeringsutstyr til PC. Selskapet har nær tilknytning til PC-produsenten Tech Computers.

AV Media er en Internett-basert butikk for halvprofesjonelle brukere av lyd- og videoredigeringsutstyr beregnet for bruk sammen med en PC, og nettstedet åpnet først i forrige uke. Selskapet eies av Geir Elstad, daglig leder og tidligere eier av Tech Computers, mens Odd Villy Moen er daglig leder.

Moen forteller til digi.no at Tech Computers tidligere har forsøkt å selge avanserte lyd- og videokort. Men de skal ha hatt liten suksess på grunn av manglende spesialkompetanse. AV Media vil derimot kunne tilby kundene kurs i videoredigerering og harddiskinnspilling.

AV Media tilbyr en lang rekke videoredigeringskort fra produsenter som Pinnacle Systems og Truevision. Disse finnes i prisklasser fra noen få tusenlapper til nærmere 150 tusen kroner - eksklusiv mva.

Selskapet selger også avansert lydutstyr som blant annet kan brukes på samme måte som flerspors båndopptakere.

- I tillegg til en CD-brenner er en slik mikser alt du trenger for å lage demo-CD-er, forteller Moen. Mikserne har opptil 8 analoge innganger og 10 analoge utganger.

Blant lydutstyrprodusentene AV Media fører finner man Event Electronics og Voeytra Turtle Beach. I tillegg selges selskapet spesielle multimedia-PC-er fra Tech Computers.

Moen forteller at mange den siste uken har vært innom nettstedet, som har fått bra kritikk av brukerne for designet. Nettstedet ligger på første plass på Butikken.com sin Topp20-liste over terningkast. Plasseringene avgjøres av brukerne som kan stemme over hvor fornøyde de er med hvert nettsted.

Ifølge Moen har selskapet ikke gjort noen store undersøkelser om markedet for slikt utstyr. Han forteller at markedet først og fremst er blitt anslått på grunnlag av tidligere forespørsler til Tech Computers.

- Men det sitter mange der ute med videokamera og fulle taper som de ikke ser på fordi de er for uoversiktlige. Mange av disse har også PC, men er ikke klar over mulighetene som finnes, avslutter Moen.

Til toppen