Spesialiserer seg på Microsoft .Net

.Net-ekspertene Completo og styreformann Tom Adolfsen er over i pluss.

.Net-ekspertene Completo og styreformann Tom Adolfsen er over i pluss.

Completo var nær konkurs, men med hjelp fra tidligere Merkantildata-sjef Tom Adolfsen er selskapet tilbake på rett kjøl.

2003-tallene viser en omsetning på 50 millioner kroner og et lite overskudd, skriver Finansavisen.

Selskapet har funnet seg en nisje ved å tilpasse bransjetilpassede løsninger av forretningsystemet Microsoft Axapta.

Selskapet har sine 32 ansatte og bruker .Net og webservices for å skreddersy Axapta.

Målet er å servere brukerne en skreddersydd applikasjon i stedet for å få de fulle Axapta-programmene.

- Tenk deg hvor omfattende et økonomisystem kan være og hvor mye av programmet kunden ikke trenger for sitt bruk. Det vi gjør er å trekke ut de viktige komponenter i programmet som kunden trenger, forteller daglig leder Frode Kjærnsmo til digi.

Completo har hittil utviklet 18 objekter som kan settes sammen i et felles brukergrensesnitt. Ett objekt kan ta for seg informasjon fra tekst, et annet sørge for timeføring, et tredje post og kalender, ett fjerde kundebehandling, ett femte personalbehandling. Slik kan utviklingen fortsette uendelig.

- På sikt når vi får nok web-objekter, kan vi sette sammen nesten hva som helst, framholder Kjærnsmo.

Teknologien forventes sterk vekst av analyseselskaper og kalles web-services og XML. Kjærnsmo viser til at både IBM, Microsoft og BA lenge har snakket om å standardisere, men ennå ikke kommet ordentlig i gang. Kanskje er det nettopp lille Completo som blir den viktige brikken som får fart på forretningsidéen.

Gevinsten er en forenklet funksjonalitet og effektivitet. Kjærnsmo antyder at mens et advokatselskap kanskje tidligere kunne jobbe med 25 saker samtidig, kan det nye grensesnittet ta 50 saker samtidig.

Foreløpig er det mot advokat- og revisjonbransjen selskapet går, men Kjærnsmo forteller at Completo nå er i dialog med flere andre bransjer.

Han hevder at Completo er en av de første til å lage denne type tilpassede systemer.

Completo har mottatt telefoner fra Sveits, Østerrrike, Nederland , Danmark og Finland som etterspør konseptet, foruten Microsoft selv.

Selskapet forventer vekst og vil ansette flere folk med kompetanse på .net programmering i løpet av året. Men hvor mange vil ikke Kjærnsmo si noe om. Completo har i dag ni programmere og samarbeider med Objectware.

Til toppen