BEDRIFTSTEKNOLOGI

Spesiell Firefox-versjon greide syretesten

Med noen endringer er det fullt mulig å få Firefox til å bestå den krevende Acid2-testen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. apr. 2006 - 08:43

Mozilla-utvikleren David Baron publiserte i går på denne siden et bilde av at Firefox har greid Acid2-testen. Dette er en test nettleserutviklere og andre kan kjøre for å se om nettleseren har skikkelig støtte for standarder som HTML 4, CSS 1, PNG og Data URL-er. De færreste nettlesere greier å gjennomføre testen fullt ut, noe som innebærer å tegne opp illustrasjonen slik den vises nedenfor. Illustrasjonen i testen er ikke en bildefil, men lages ved hjelp av teknologier basert på de nevnte standardene.

Til nå har blant annet en tidlig utgave av den kommende Opera 9, i tillegg til Konqueror, iCab og Prince 5.1, greid testen.

    Les også:

Den versjonen Baron benyttet da han testet Firefox, er ikke den vanlige versjonen som er tilgjengelig for de fleste. Det er en spesiell versjon av en egen utviklingsgren som kalles "reflow branch", hvor det er blitt gjort endringer i måten motoren Gecko utfører indre breddeberegninger og inkrementerende layout.

Baron oppgir at reflow branch ikke er klar for offentlig testing ennå, men at dette kanskje vil kunne skje innen noen få uker.

Bildet nedenfor viser Acid2-testen i Firefox 1.5.0.1.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.