Spesifikasjon for trådløs HD-video fullført

Den første utgaven av WirelessHD er klar. Den skal kunne redusere kabelmengden i stua.

Spesifikasjon for trådløs HD-video fullført

Den første utgaven av WirelessHD er klar. Den skal kunne redusere kabelmengden i stua.

Den første WirelessHD-spesifikasjonen er fullført. Det kunngjort gruppen som står bak, som består av selskaper som Intel, Samsung, Sony og Toshiba.

Dette skal være verdens første spesifikasjon for trådløs overføring av høyoppløst basisbånd-video. Formatet vil bli presentert for produsenter av konsumentelektronikk og andre i løpet av kort tid.

    Les også:

WirelessHD er trådløst, digital grensesnitt som opererer i det ulisensierte og globalt tilgjengelige 60 GHz-båndet. Det skal være den første konsumentteknologien som tar i bruk dette frekvensområdet. Selskapene bak spesifikasjonen mener grensesnittet vil være egnet for overføring av HD-innhold mellom enheter som TV-er, spillere for HD DVD og Blu-ray Disc, set-top-bokser, videokameraer, spillkonsoller og adapterprodukter.

WirelessHD har en overføringskapasitet på 4 gigabits per sekund. Den støtter også teknologier for innholdsbeskyttelse. Spesifikasjonen inkluderer også bestemmelser for en universell fjernkontroll for alle WirelessHD-kompatible enheter.

Det grunnleggende målet for WirelessHD er å kunne levere en ukomprimert 1080p audio/video-strøm innen et rom med avstander på 10 meter.

En oppsummert utgave av spesifikasjonen er tilgjengelig her.

Til toppen