Spider-Meyn tilbake på skjermen

Norges ledende edderkopp i NRK-systemet, Erik Meyn (bildet gjengitt med tillatelse fra NRK), er tilbake på skjermen i en ny interaktiv satsing fra NRK. Han inviterer nettbrukere til å prøve seg som TV-designer i 3D-format.

I går kveld var det première på NRK2-programmet u://nett.op., et interaktivt konkurranse- og internettprogram. Dermed var den utskjelte og utbrente nettfantast Erik Meyn tilbake i TV-øyet. Han var mannen som ledet Norges første TV-program som kun fokuserte på Internett.

Meyn sluttet som programleder i Spider etter 16 strake direktesendinger før jul. Programmet fortsatte på nyåret uten Meyn og med de fleste seerne også borte. Nå kan alle som elsker å hate NRK-medarbeidere, glede seg over hans gjeninntreden i programmet u://nett.op på NRK2.

NRK samarbeider med Norsk Elevorganisasjon (NEO) pluss Silicon Graphics, Telenor, Universitetet i Tromsø, Uninett og multimediaselskapet Gambit for å få i stand TV-programmet som i realiteten er en konkurranse mellom videregående skoler i Norge. Hver uke samles tre elevlag fra ulike videregående skoler foran tre datamaskiner fra Silicon Graphics (ooops - produktplassering de luxe). Skolekonkurransen, "Samfunnsspillet", dreier seg om hvem som er best i samfunnskunnskap.

Det benyttes høyhastighets Internett og SGI-maskiner med bildetelefoni. Og tillegg blir det utlyst en konkurranse på nettet over hvem som kan vinne den tredimensjonale designjobben på nettet. Erik Meyn og resten av det tidligere Spider-teamet inviterer nettbrukere til å laste ned den roterende gif-en og tukle med den så mye man vil.

De er interessert i å få inn 3D Studio R4 mesh- og prosjektfiler (nett.opp!), men anbefaler ikke brukerne å etterlikne logoen som er eksponert på nettet. Den er et dårlig eksempel til etterfølgelse.

Til toppen