Spikeren i kista for smarte dressmenn

Tre saudi-arabiske og en tyrkisk investor sa plent nei til Dressmart-oppkjøpet. Dermed bærer det mot konkurs for den svenske klesvirksomheten.

Tre saudi-arabiske og en tyrkisk investor sa plent nei til Dressmart-oppkjøpet. Dermed bærer det mot konkurs for den svenske klesvirksomheten.

Svenske medier melder i dag at en liten gruppe minoritetseiere greide å velte tilbudet fra klesselskapet New Wave Group som ville kjøpe Dressmart Company for én - 1 - svensk krone. New Wave forpliktet seg til å slette gjelden til internettselskapet og bistå med en kreditt på seks millioner kroner som blant annet skulle sikre en del av de 60 ansatte i selskapet videre ansettelse.

New Wave var i realiteten ute etter den tekniske løsningen i Dressmart, skriver det svenske nyhetsbyrået TT. Når de nå har fått tommelen ned, kommer de i stedet til å bygge opp sitt eget system.

Det var en liten gruppe av forretningsmenn (tre eiere fra Saudi-Arabia og én fra Tyrkia) som, ifølge Dagens Industri, veltet den symbolske handelen. Det skal ikke ha blitt gitt noen grunn til hvorfor de sa nei under gårsdagens ekstraordinære generalforsamling; i utgangspunktet var alliansen ikke stor nok til å velte oppkjøpet.

De satt nemlig med 8,4 prosent av aksjene og kunne ha blitt overkjørt av resten av eierne som inkluderer blant annet den kjente svenske forretningsmannen Kjell Spångberg og gründerne Mathias Plank og Markus Larsson (ti prosent hver). Dersom de største aksjonærene får kontrollen over 90 prosent av selskapet, kan de ekspropriere de resterende aksjene.

Marcus Darlin fra advokatfirmaet Schürmann & Grönberg opplyser til digi.no at det kreves 90 prosent overvekt for alle typer aksjer. Han sier at av den totale aksjeandelen hadde koalisjonen under ti prosent, men av preferanseaksjene eide saudi-arabiske Oakberry Ltd. 20,9 prosent. Dermed var de i stand til å velte majoritetsaksjonærene på generalforsamlingen.


Det svenske advokatfirmaet, som har jobbet med redningsoperasjonen av Dressmart, må konstatere at selskapet styrer mot konkurs. En konkursbegjæring er ventet de nærmeste dagene.

Aksjeeeierne skal ha investert 174 millioner svenske kroner i selskapet de to årene det har eksistert.

Les om Dressmarts vekst og fall her:
Må vente på Dressmart
Vare: Dressmart. Pris: SKr. 1,-
Vil kjøpe opp Dressmart
Mindre kontor og færre ansatte skal redde Dressmart
Kjell Spångbergs risikoinvesteringer på vei ned
Dressmart.tom for penger
Humorkonge åpnet nett-skjortebutikk
Dressmart skifter toppemballasje
Dressmart kjøper klesagentur
Mannlige Dressmart kler opp kvinnene

Til toppen