Spill Gameboy på din PalmPilot

En uavhengig amerikansk utvikler kjent under kallenavnet Maven, holder nå på å utvikle en Gameboy-emulator for PalmOS. Målet er å kunne spille de aller fleste Gameboy-spillene på PDA-en.

En uavhengig amerikansk utvikler kjent under kallenavnet Maven, holder nå på å utvikle en Gameboy-emulator for PalmOS. Målet er å kunne spille de aller fleste Gameboy-spillene på PDA-en.

En Nintendo Gameboy-enhet er i teorien temmelig enkel å emulere. Den benytter en 8-bits z80-prosessor med en klokkehastighet på 4,19 MHz. Displayet er på 160 x 144 punkter med fire forskjellige gråtoner. Ikke så veldig avanserte greier, altså.

De raskeste Palm-enhetene har en 16 MHz Dragonball-prosessor. Med tanke på at det systemet som skal drive emulatoren bør være minst tre ganger så raskt som systemet som emuleres, bør Palm-enhetene ha tilstrekkelig kraft til å greie denne oppgaven.

Maven, utvikleren som utvikler Gameboy-emulatoren for PalmOS, forteller til Palm Infocenter at nærmer seg utgivelsen en demoutgave hvor man skal kunne spille det populære spillet Tetris.

"Palmboy"

Emulatoren som er skrevet i assembler, emulerer nå Gameboy-prosessoren uten problemer, det som gjenstår er skjermen og sprite-ene (en slags animasjoner). Maven håper på å ha dette i kjørbar stand i løpet av et par uker.

Etter hvert vil det også kunne komme støtte for fargeutgaven av Gameboy. Denne har dobbelt så høy klokkehastighet som standardutgaven. Det er derfor usikkert om Palm-enhetene er kraftige nok til å emulere denne.

Spillene til Gameboy leveres på en slags ROM-brikker. For å spille disse, må man først overføre dataene til en PC. Deretter må dataene overføres i .pdb-filformatet til Palm-enheten, hvor det så må konverteres til et passende format. Foreløpig har Maven bare overført spill som er opptil 64 kilobytes store, men han tror at også større spill vi kunne benyttes.

Til toppen