RESULTATERFINANS

Spill-topp lemper ut aksjer

Aksjen faller kraftig.

Funcom har slitt etter at de lanserte The Secret World i starten av 2012. Men det siste året har pilene pekt opp for selskapet. Nå velger toppsjefen å selge store deler av sitt aksjeinnehav i selskapet for å dekke personlig gjeld.
Funcom har slitt etter at de lanserte The Secret World i starten av 2012. Men det siste året har pilene pekt opp for selskapet. Nå velger toppsjefen å selge store deler av sitt aksjeinnehav i selskapet for å dekke personlig gjeld. Bilde: Funcom
9. des. 2013 - 10:51

Fredag kveld sender spillselskapet Funcom ut en børsmelding på vegne av sin toppsjef, Ole Schreiner, hvor det fremgår at han har solgt brorparten av aksjene han eier i selskapet.

Årsaken, som det fremgår av meldingen, er at Schreiner måtte betale ned private lån han har tatt opp for å betale inntektsskatt som følge av opsjonstildelinger. Dette blir nemlig regnet som inntekt, selv om de ikke kan «veksles» om til klingende mynt umiddelbart.

Ifølge meldingen solgte toppsjefen 84 000 aksjer til kurs 2,6 kroner, hvilket innbrakte 218 400 kroner før meglerhonorarer. Etter salget har Schreiner 25 017 aksjer og opsjoner på ytterligere 545 000 aksjer i selskapet.

Funcom har hatt et meget godt år på Oslo Børs, med en oppgang på 61,8 prosent siste 12 måneder. Bare den siste måneden har aksjen løftet seg 23 prosent. Men salgsmeldingen fikk investorene til å gjøre som Schreiner: lempe ut aksjer. Kursen er i skrivende stund ned 10,2 prosent til 2,2 kroner per aksje.

Funcom har de siste årene slitt voldsomt med sine store nettbaserte spill. Sist var The Secret World, som regelrett floppet i markedet, særlig opp mot forventingene og midlene selskapet hadde investert. Dette førte til at selskapet måtte slanke staben kraftig. Nå satser de på flere, men mindre, spill blant annet i kompaniskap med Lego.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.