Spill Xbox online uten Microsoft

Spill Xbox online uten Microsoft

Har du Xbox, kan du også spille mot andre på tvers av Internett, uten å være tilknyttet Xbox Live. Løsningen er i tillegg gratis for mange.

Microsoft lanserte nylig Xbox Live i åtte europeiske land, men ikke i Norge. Hvorvidt dette hindrer norske brukere å benytte systemet, er noe uklart. I utgangspunktet skulle det være mulig å kjøpe Xbox Live-pakken i Sverige og likevel benytte den i Norge, men etter det digi.no kjenner til, kreves det at brukerne under registreringen oppgir nummeret til et kredittkort hvor betalingsadressen er i ett av de landene hvor tjenesten tilbys.

Nå finnes det riktignok et en løsning som kan være et godt alternativ for mange. I stedet for å benytte Microsofts spillnettverk, kan man benytte en løsning som narrer Xbox-maskinen til å tro at den er koblet sammen med andre Xbox-maskiner i et lokalt nettverk, og ikke over Internett.

Løsningen krever at du har en PC med Windows, samt muligheten til å koble både PC-en og Xbox-en til Internett samtidig. Et eksempel på oppsettet ser du på illustrasjonen til høyre.

På PC-en installerer du programmet XBConnect, som du kan laste ned fra XBConnect-nettstedet.

    Les også:

Ved hjelp av programmet kobler du deg til et eget nettverk av XBconnect-brukere. Systemet støtter foreløpig spillene Halo, Unreal Championship, Ghost Recon, MotoGP, Nascar Heat, NFL Fever 2003, NHL 2003, MechAssault, Time Spliters 2, Serious Sam, DeathRow, Whacked og Tony Hawk Pro Skater 2x, 3 og 4.

Tjenesten tilbyr også egne chat-vinduer for de ulike spillene, og hvem som helst kan opprette en vertsmaskin for et spill. Vertsmaskinene støtter enten PAL- eller NTSC-systemet, avhengig av hvilken Xbox-utgave de benytter.

digi.no har lastet ned programvaren, men hadde ingen Xbox for hånden. Likevel, vi fikk kontakt med nettverket og så at det var aktivitet. Totalt var 16 ulike vertsmaskiner tilgjengelige, hvorav fire støttet PAL-systemet som er det vanlige i Norge. Halo var definitivt det mest tilgjengelige spillet, siden 13 av de 16 vertene støttet nettopp dette spillet. Til sammen 82 brukere koblet til da vi gjorde våre små forsøk. Dette er ikke så mye i forhold til de 130.000 registrerte brukerne og de 20.000 til 30.000 daglige spillrundene XBConnect oppgir. Men da artikkelen ble skrevet var det ennå tidlig morgen i USA, hvor de fleste av brukerne nok bor. Det er derfor grunn til å tro at systemet foreløpig ikke er spesielt kjent på denne siden av dammen.

Det finnes også en Pro-utgave av XBconnect som blant annet lar brukeren gjøre mer avanserte søk etter andre brukere. Denne utgaven koster omtrent 12 dollar.

Til toppen