Spillerne forlater Conans hær

Age of Conan har ikke blitt den store suksessen som Funcom håpet, men overskudd ble det.

Spillerne forlater Conans hær

Age of Conan har ikke blitt den store suksessen som Funcom håpet, men overskudd ble det.

Funcom er Norges største og viktigste spillselskap. Selskapet hadde store ambisjoner da de lanserte storspillet Age of Conan tidligere i år, og de første anmeldelsene var veldig positive.

Det varte ikke, og etterhvert kom mange spillere med klager på tynt innhold, mange bugs og viktig funksjonalitet som ikke var på plass. Mange av de har tatt sin hatt og gått bort fra spillet, selv om Funcom har jobbet på spreng med å etterkomme ønskene og kravene.

- Etter en sterk lanseringsperiode, har spillernes gjennomsnittlige abonnementsperiode blitt kortere enn forventet. Dette har ført til færre abonnenter i perioden, skriver Funcom i kvartalsrapporten.

Hvor mange spillere som har falt fra sier de imidlertid ingenting om. Selskapet skriver videre at de jobber proaktivt for å løse denne utfordringen, og forventer kraftig forbedring på dette området neste år.

Funcom skriver også at de tar sikte på å lansere Age of Conan i polsk og russisk språkdrakt i løpet av første kvartal 2009.

Resultatene for tredje kvartal viser ifølge Funcom at forretningsmodellen for massive onlinespill som Age of Conan er svært skalérbar.

Omsetningen for årets tredje kvartal endte på 18,1 millioner dollar, men selskapet forventer at inntektene vil falle til mellom 8 og 10 millioner dollar neste kvartal.

Overskuddet endte på 2,2 millioner dollar.

Det har vært spekulert mye i hvordan det går for Funcom ettersom det ikke har blitt den store suksessen som mange håpet på. I kvartalspresentasjonen sin slår imidlertid Funcom fast at det ikke vil bli behov for ytterligere kapitalinnsprøytning i 2009.

    Les også:

Til toppen