JUSS OG SAMFUNN

Spillernes nett-eldorado venter på myndighetene

Til høsten lanseres en ny norsk portal som skal servere informasjon om sport og spill. Når myndighetene tillater det, vil portalen også satse på online-pengespill.

Therese Werenskiold
19. juni 2000 - 14:26
MyLuckyWorld

Selskapets andre satsningsområde er å bli en dominerende tjenesteleverandør av nettbaserte lotterier til veldedige organisasjoner.

MyLuckyWorld er eid med 45 prosent av Norsk Aller, som blant annet eier Norges største ukeblad Se & Hør.
Terje Valderhaug, som er daglig leder i nettselskapet, forteller til digi.no at MyLuckyWorld skal være til for spillerne og at portalen vil markedsføre og profilere både Norsk Tipping og RiksToto, men ingen konkrete samarbeidsavtaler er inngått med disse aktørene.


Valderhaug sier portalen vil fortsette å promotere RiksToto og Norsk Tipping selvom disse lanserer konkurrerende spill og tjenester på sine nettsider.

Når myndighetene tillater det, vil portalen satse på ulike online-spill.

- Vi kan ikke tilby lotterier fordi vi er en kommersiell aktør, og ikke noen veldedig organisasjon. Men vi vil ha et system slik at vi eventuelt kan drifte dette for organisasjonene, sier Valderhaug.

Han er helt sikker på at myndighetene vil åpne for online-spill, men tør ikke si noe om når. Han regner likevel med at det vil skje om "ikke altfor lenge", med tanke på alt som har skjedd internasjonalt på dette området.

- Dersom myndighetene ikke letter på disse reglene, vil både Norsk Tipping og RiksToto tape i forhold til internasjonale aktører, hevder Valderhaug.

Det er lenge siden Norsk Tipping la inn en søknad om å få tilby pengespill over Internett. Kulturdepartementet har ennå ikke avgjort noe i denne saken, men den er under behandling.

MyLuckyWorld har også utviklet flere spill i samarbeid med Se & Hør. - Det vil foregå daglige trekninger i en kampanjeperiode, og spillene vil også få redaksjonell omtale i bladet. Spillene skal være gratis for brukeren - vi vil tjene på reklame, uttaler Valderhaug.

Han forteller at det skal være ferdighetsspill, ikke quiz. Han understreker også at selskapet satser på å være på godfot med myndighetene, og alle lover og regler på området er sjekket nøye med alle mulige instanser. - Vi vil være innenfor myndighetenes kontrollområde. Det er nok av useriøse aktører i denne bransjen, mener han.

Med på oppstartsfasen av nettselskapet er også Vidar Sandvik, som tidligere blant annet har jobbet i Telenor og VISA Norge. Han er nå direktør for forretningsutvikling.

Rekrutteringen har, ifølge Valderhaug, gått greit. - Vi har kun annonsert på Internett, på vår egen side og hos StepStone. Inkludert innleide konsulenter er vi nå åtte ansatte. Fra august er vi ti.

Som de fleste andre nettselskaper, skal også MyLuckyWorld ut i verden. Portalen har en europeisk profil, og skal lanseres i Sverige og Danmark i løpet av året. Domeneregistreringen er under kontroll, og for sikkerhets skyld (med så langt og vanskelig navn) har selskapet også registrert MyLuckyWord, og diverse andre varianter av stavemåten.

digi.no får ikke fotografere Valderhaug før til høsten, når selskapet skal gjennomføre en emisjon.

Om investeringsbeløpet hittil vil ikke Valderhaug si noe annet enn at de har brukt penger på etablering av maskinpark og utstyr, kompetanse og kapasitet. Markedsføringsbudsjettet kommer etter emisjonen. I stillingsannonsene fra selskapet står det at de "tilbyr gode betingelser når det gjelder lønn, opsjoner og pensjonsforsikring, samt andre goder. Selskapet har en solid økonomi."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.