Spillet er over - Netcom vinner

Netcom og eierne Telia Sonera har sikret seg enerett til Chess, men til en langt høyere pris per kunde enn antatt.

Netcom og eierne Telia Sonera har sikret seg enerett til Chess, men til en langt høyere pris per kunde enn antatt.

TeliaSonera sendte i ettermiddag ut en børsmelding der de bekrefter at det er de som kjøper Chess og Sense. TeliaSonera har inngått en avtale som gir dem enerett til å kjøpe aksjer i Vollvik-gruppen frem til august. Avtalen er med aksjonærer som representerer 90 prosent av aksjene i selskapet, som eier Chess og Sense.

Prisen er 11,15 kroner per aksje, som gir en totalsum på 1,8 milliarder norske kroner, 2,16 milliarder svenske.

Det er noe høyere enn det ryktene sa tidligere i dag. Antallet kunder i selskapet oppgis i pressemeldingen å være 310.000, noe som også er lavere enn tidligere oppgitte 400.000 fra selskapet.

Dermed ser prisen per kunde ut til å bli enda høyere enn tidligere antatt. Chess sitt kjøp av Sense ga en pris på rundt 2.300 kroner per kunde, mens Netcom eiere må bla opp 5.800 kroner per kunde.

    Les også:

Chess-gründer Idar Vollvik har dermed gjort svært gode penger på to handler i år, det samme gjelder konsernsjef i Vollvik-gruppen Svein Johnsen.

- Jeg eier 10 prosent, Idar Vollvik rundt 35 prosent, Reitan eier 10-11 prosent, og så er det en del finansielle investorer, blant annet Orkla, forklarte Johnsen til digi.no for en uke siden.

Totalpris på 1,8 milliarder skulle dermed gi Idar Vollvik 630 millioner kroner, nok til et par fete biler til, mens Johnsen får 180 millioner. Det drypper også på Reitan og Orkla.

Avtalen er ikke sluttført. Det skal gjennomføres due diligence, en sluttkjøpsavtale skal forhandles frem og myndighetene må godkjenne kjøpet.

Samtlige resterende aksjeeiere vil få tilbud om samme kurs, hvis alt går i orden.

Til toppen