Spillmagasin distribuerer datavirus

En CD som følger med juliutgaven av det engelske bladet PC Gamer, inneholder flere programfiler som er smittet av et nytt virus.

Det nye viruset, W95/Marburg, er funnet i tre programmer på CD GAMER 2 CD-en som følger med denne månedens utgave av PC Gamer. Viruset er ifølge Norman Data Defence Systems spesielt skrevet for å infisere Windows 95 programmer. Der er svært polymorft, det vil si at det endrer form for hver gang det smitter på nytt. Dette gjør det svært vanskelig å oppdage. Infiserte filer vil likevel vokse med 6 til 8 kilobytes.

Ifølge Norman vil viruset, tre måneder etter at det er aktivert, kunne kjennes igjen ved at røde sirkler med hvite kryss inni vil vise seg på tilfeldige steder på skjermen.

Norman informerer også at selskapets antivirusverktøy, Norman Virus Control 4.50, vil oppdage det viruset hvis man har installert den nyeste definisjonsfilen og motoroppdateringen. Men ifølge Ingrid Lille Thorsen, markedssjef ved Norman, må man slette de infiserte filene manuelt, skal man bli kvitt viruset.

Til toppen